Европрейският съюз внася пет пъти повече детски играчки, отколкото изнася,

...
Европрейският съюз внася пет пъти повече детски играчки, отколкото изнася,
Коментари Харесай

Откъде идват играчките

Европрейският съюз внася пет пъти повече детски играчки, в сравнение с изнася, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат. През 2016 година импортираните в Европейски Съюз играчки са на стойност близо 7.2 милиарда евро, а изнесените – за към 1.5 милиарда евро.

През последните 10 години цената на импортираните в Европейски Съюз играчки се е нараснала с близо 70%, отбелязва Евростат.

Основният импорт идва от Китай

Най-големият доставчик на 28-те е Китай. На азиатската страна се дължи 85% от вноса на артикули през предходната година. Следват Хонконг с 4 на 100 и Виетнам с 2%.

Най-голяма част от от импортираните в Европейски Съюз детски играчки отиват към Англия – 27%, Германия – 16%, и Холандия – 10%.

Износът е към Швейцария, Русия и Съединени американски щати

Европейският съюз главно изнася играчки към Швейцария, Русия и Съединени американски щати, които дружно вършат близо половината от цената на износа. Швейцария и Русия си поделят по 15% от износа, а към Съединени американски щати се насочват 13 на 100.

Най-големият експортьор на играчки от страните от Европейски Съюз е Чехия с 32%. Следва Германия, на която се падат 20% от създадените за експорт играчки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР