Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали

...
Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали
Коментари Харесай

ГЕРБ в скрита коалиция с ДПС определят политиките на държавата от 10 години

Европредседателството, както и положителната икономическа обстановка по света са основали предпоставки за една добра политическа година , само че все пак есенният политически сезон у нас беше маркиран от кавги . Това разяснява пред Би Ти Ви политологът Даниел Смилов.

Трупат се напрежения като серията от лобистки закони, целящи разпределение на средства , които сътвориха усещане за договорености, само че това съгласно Смилов има съображение.

" От 10 години насам главните политики в страната се дефинират от ГЕРБ в скрита коалиция с Движение за права и свободи ", съобщи той. Той акцентира данъчните закони, правосъдни промени. Тази скрита коалиция има потребност от прочут камуфлаж. В предния мандат част от реформаторския блок изпълняваше тази роля, а в този мандат това са Патриотите, по думите му.

За скрития сътрудник Движение за права и свободи е по-изгодно другите двама да са в по-слаба позиция, тъй като вариантите на партията се уголемяват. Лош звук на целия следващ сезон дадоха вътрешните напрежения сред ГЕРБ и Обединени патриоти, уточни политологът.

Трудната обстановка, в която държавното управление съумя да оцелее, съгласно него, е предмет на разбор. Слабостта на опозицията той уточни като главен фактор, защото Българска социалистическа партия не се е позиционирала като различен управнически модел.

Смилов разяснява и избора на изтребителите Ф-16. По думите му това е естественият избор на България като натовска страна. Балансът на властта е нежен, счита политологът.

Смилов смята предлагането за програмен кабинет за напън върху номиналната коалиция да се каже, че в случай че не регистрират ползите на Движение за права и свободи, ще бъдат сложени пред избор за преформатиране.

Първата половина на годината Патриотите бяха приглушени поради европредседателството, което по думите на Смилов е отслабило позициите на обединението. Търсят нови ниши, тъй като виждат, че като дребен сътрудник на ГЕРБ, доверието в тях ерозира.

Има доста уязвими групи в страната, на които не е обърнато задоволително внимание, все пак междинната класа върви напред, изрази мнение политологът. Голям късмет за ГЕРБ е, че има тази съпротива, която не може да натрупа позитиви за сметка на свадите.

Българска социалистическа партия прави две съществени неточности, акцентира Смилов - нарежда се в патриотичния бранш, като изоставя центъра и абсурда с Бенчо Бенчев, който демонстрира, че няма разлика сред ръководещи и съпротива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР