Европредседателството е шанс за България, но и тежест, възможност за

...
Европредседателството е шанс за България, но и тежест, възможност за
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Европредседателството е шанс България да бъде компетентен модератор и да се отърси от комплексите си

Европредседателството е късмет за България, само че и тежест, опция за струпване на опит и за представяне на България. Това сподели в предаването „ Неделя 150 “ заместник-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер от Движението за права и свободи. Свръхочакванията ще ни доведат до отчаяние, за жалост, хората в България чакат надали не чудеса, уточни Джафер:

България има опция да се показа като способен модератор по тематиките, които са значими за Европа и въпреки това: да се отърси от комплексите си. Но нищо повече. 

Най-вероятно ще гласуваме в поддръжка на вота на съмнение, акцентира Нигяр Джафер:

Неспособността на това държавно управление да формулира и да предприеме значими стъпки водят до закъснение на доста значими промени в доста браншове. И ние ще поддържаме напъните за осъществяване на спор вътре в Народното събрание - там е мястото, където би трябвало да се дебатират тези значими тематики и търсене на корекции в държанието на ръководещите, в това число с корекции на тази формула.

Движение за права и свободи ще бъде съпротива и ще се пробва да търси надпартиен консенсус  за значими промени в дадени браншове, сподели още Нигяр Джафер.

Предстои Движение за права и свободи да завърши мнението си по тематиката за Истанбулската спогодба: 

Ако 30 % от дамите в България декларират, че са били обект на принуждение, значи имаме значителен публичен проблем. Няма в Конвенцията нищо, обвързвано с така наречен трети пол, нито пък въпрос за еднополовите бракове. Мисля, че всеки, който е прочел, направил си е труда да прочете конвенцията, може да  го удостовери. Има съгласно мен едно погрешно тълкувание, може би е въпрос и на неакуратен превод, във връзка със обществения пол, само че това е моята персонална позиция. Дебатът ще бъде приключен тази седмица и ние ще имаме изрично мнение.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР