Европол разкри имената на най-издирваните бегълци в Европа - като

...
Европол разкри имената на най-издирваните бегълци в Европа - като
Коментари Харесай

Европол: Жените настигат мъжете в списъка на най-издирваните престъпници

Европол разкри имената на най-издирваните бегълци в Европа - като 18 от 21 нарушители в листата са дами. Агенцията предизвестява, че по най-новите сведения, дамите към този момент са " еднообразно способни " да правят тежки закононарушения като мъжете, осведоми Яху Нюз.
Кампанията под надпис „ Престъпността няма пол “ на европейската полицейска организация е ориентирана към залавяне на най-търсените дами престъпнички на континента.
" Досега се смяташе, че нормално закононарушенията не се правят от дами, само че техните закононарушения са също толкоз съществени, колкото и тези, осъществени от мъжете ", съобщи говорителката на организацията Тине Холевоет.
Издирваните обвинени са изправени пред редица обвинявания като убийства и трафик на хора и опиати.
Интерактивната акция първо демонстрира обвинените, скрити зад призрачни неонови маски, преди лицата им да се разкрият постепенно, до момента в който феновете четат историите зад техните закононарушения.
Чехия, да вземем за пример, търси информация за Ивета Танцосова, наказана на 7,5 години затвор, откакто е подлъгала младо момиче в Англия под претекст, че ще работи като здравна сестра.
Франция търси Джесика Едосомван, нигерийска гражданка, избягала откакто полицията разруши мрежа за проституция в региона на Лион в края на 2007 година и арестува 26 души. Мрежата е експлоатирала към 60 проститутки, които били примамвани във Франция с обещанието за по-добро бъдеще и били контрабандирани там през Либия.
Пристигнали във Франция, бедстващите дами били подложени на вуду ритуали " джуджу " и техните фамилии били застрашени, заяви френската полиция пред Агенция Франс Прес.
Очаква се делото против упрекнатите да стартира в Лион на 6 ноември, а Едосомван е единствената обвинена, която към момента не е открита. Смята се, че тя е или в Италия, или в Германия, съобщи полицията.
Д-р Мариан Дуган, специалист по джендър и криминология в Университета в Кент, сподели пред Би Би Си, че Европол е прав, че има стандарт, който подрежда мъжете като по-склонни от дамите да извършат сериозна и проведена престъпност. Но стандартът съществува, тъй като в предишното беше истина “, сподели тя.
" Очевидно всички закононарушения могат да бъдат осъществени от всевъзможен пол ", сподели доктор Дуган. " Но макар че някои дами правят тежки закононарушения, към този момент те го вършат по-рядко от мъжете. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР