Европол действа проактивно, анализираме как се ситуират заплахите. Това стана

...
Европол действа проактивно, анализираме как се ситуират заплахите. Това стана
Коментари Харесай

ИДИЛ разширява киберпотенциала си, предупреждава Европол

Европол работи самодейно, проучваме по какъв начин се ситуират заканите . Това стана ясно от думите на Олдрих Мартину , заместник-изпълнителен шеф на Европол по време на конференция в Екологичен потенциал в Брюксел на тематика " Кибертероризъм-подготвен ли е Европейски Съюз? ", проведена от евродепутата Емил Радев.

Засега няма ясна формулировка за тероризма , регистрира Мартину и предизвести, че интернет е неделима част от всички закани, пред които сме изправени.

Засега страните членки не са доклавали на Европол за огромни офанзиви. Престъпниците употребяват съществуващите средства на пазара, вместо да създават свои. Европол обаче чака успеваемостта на кибертероризма в бъдеще да се усили.

 Екологичен потенциал готви нови ограничения за битка с кибертероризма
Екологичен потенциал готви нови ограничения за битка с кибертероризма

450 милиона евро влага Европейски Съюз в основни планове за киберсигурност

В момента проведената престъпност не разполага с задоволително средства . В същото време терористите от ИДИЛ уголемяват киберпотенциала си . Новите средства ще се употребяват от терористите и по тази причина не би трябвало в този момент да сме спокойни, предизвести зам.-изпълнителният шеф на Европол.

Ислямска страна има умела информационна система в обществените мрежи. В интернет те употребяват кодирани послания, а в обществените мрежи терористите качват пропагандни материали. Повод за огромна угриженост са криптираните, кодирани послания, съобщи Олдрих Мартину.

5 милиона евро е получил Европол за декодиране на криптираните послания. През 2015 година Европол е установил над 53 000 случаи на терористична агитация . 52 000 решения са взети за събаряне на такава терористична агитация. В над 100 000 платформи в Интернет е уловена сходна агитация. 48% от материалите са изтрити от доставчиците на услуги.

Във форумите от ден на ден се развиват ограничения за идентифициране на терористично наличие и за автоматизираното му събаряне , удовлетворени са от Европол. Мартину настоя: Трябва да създадем живота на нарушителите, колкото се може по-сложен .

Терористичните организации употребяват интернет за своите цели, сподели и Антонио Мисироли , асистент общоприет шеф за нови провокации пред сигурността, НАТО. Това не са обичайни терористични действия, разяснява той. Все отново би трябвало да се има поради какви нови средства употребяват терористите в своята активност.

За образец той уточни по какъв начин преди време ято дронове атакували съветска база в Сирия . Такива дронове могат да бъдат купени на пазара и да навредят, по тази причина би трябвало да сме готови, уточни Мисироли. Все повече интернет и цифровите технологии се употребяват във военни действия, а съгласно Мисироли са нужни повишени наказания. Трябва да установим коя е най-слабата частица, коя страна е най-уязвима, съгласно него. Киберзащитата е групов спорт , отсече още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР