Европейците все още са разтревожени от горещините, които връхлетяха континента

...
Европейците все още са разтревожени от горещините, които връхлетяха континента
Коментари Харесай

Климатът в Европа: Рекордни горещини и концентрации на парниковите газове през 2022 г.

Европейците към момента са разтревожени от горещините, които връхлетяха континента през 2022-ра. Програмата на Европейския съюз за наблюдаване на Земята - " Коперник ", разгласява отчет, който удостоверява, че годината е счупила върхове във връзка с високите температури.

 
Миналата година беше петата най-топла в света и втората най-топла за Европа. 2022-ра също по този начин означи рискови климатични условия и високи концентрации на парникови газове. Предприемането на дейности в региона на климата в никакъв случай не е било по-важно.
Мауро Фачини, началник на отдел за наблюдаване на Земята в Европейска комисия

Средната температура на планетата през 2022 година е била с 1,2 градуса по-висока, в сравнение с в прединдустриалната епоха. Според данните последните 8 години са били най-горещите, регистрирани в миналото в международен мащаб.

Жегите доведоха до огромни пожари в страни като Испания и Франция. Стигна се до жертви и големи загуби за стопанската система. Емисиите, отделяни при горски пожари, са измежду най-високите през последните към 20 години.

Нивото на въглеродния диоксид е най-високото от 2 млн. години насам, а това на метана е на равнища, невиждани от повече от 800 хиляди години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР