Европейците са разединени в мнението си за подкрепата за украинските

...
Европейците са разединени в мнението си за подкрепата за украинските
Коментари Харесай

Проучване показва, че жителите на ЕС са разединени в подкрепата за Украйна

Европейците са разединени в мнението си за поддръжката за украинските бежанци съгласно изследване на Форума за миграция и народна власт " Меркатор " при Дрезденския механически университет, съобщи ДПА.

40% от взелите присъединяване в изследването са " за " оказването на поддръжка на Украйна, без значение от неприятните последствия от това, а 39% споделят, че би трябвало да има ограничение в подпомагането на Киев по стопански и обществени аргументи.

В резултат на енергийната рецесия поддръжката към Украйна би могла да спадне още в бъдеще . Следващите няколко месеца ще са тест за солидарността към Украйна, сподели през днешния ден шефът на форума Ханс Форландер при представянето на изследването.

Според изследването 55 % от европейците биха желали да се ограничи имиграцията на чужденци.

В Източна Германия, Унгария и Чехия множеството от хората са дали своят вот за понижаване на подпомагането на Украйна , оповестява Българска телеграфна агенция.

В страни като Швеция, чиито порти са необятно отворени за бежанци, към две трети от запитаните са дали своят вот в поддръжка на Украйна.

В страни като Полша, която е с по-малък опит с бежанци, наклонността е в противоположната посока. Там 43% са дали своя глас за ограничение на помощта за Украйна, като това е по-висок резултат, в сравнение с във всяка друга европейска страна.

Според анализатори изследването демонстрира също, че съпричастността не е идентична към всички бежанци . " Както има мощно предпочитание да се одобряват и подкрепят украински бежанци, по този начин доминира и песимизъм към бежанците от други спешни райони ", споделя Форландер. Резервите им са били изключително мощни, що се отнася до имигранти от мюсюлмански страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР