Европейците са голяма и невероятно важна част от нашата глобална

...
Европейците са голяма и невероятно важна част от нашата глобална
Коментари Харесай

НА ЖИВО от ЕП! Зукърбърг призна: Допуснахме грешки

Европейците са огромна и необикновено значима част от нашата световна общественост. Много от полезностите им, са полезностите, които споделяме: от правата на индивида до технологията с целия капацитет, който тя носи. Това съобщи изпълнителнияt шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг по време на чуването си пред Европейския парламент. Извадки от изявлението му бяха оповестени в медиите, написа Блиц.

 

За да осъзнаем този капацитет, би трябвало да превърнем технологията в действие за положително. С разрастването на Фейсбук, помогнахме да се поддържа връзка сред хората.

След неотдавнашните терористични офанзиви в Берлин, Париж, Лондон и тук в Брюксел десетки хиляди хора са употребявали предоставената от нас опция, с цел да могат приятелите и фамилията им да знаят, че са в сигурност.

Бежанците, които идват в Европа, също употребяват Фейсбук, с цел да поддържат връзка с околните си у дома и да намерят нови общности тук.

Също по този начин от 18 милиона дребни предприятия в Европа, които употребяват Фейсбук през днешния ден, съвсем половината декларират, че са наели повече хора вследствие на това.

Но през последните няколко години стана ясно, че не сме създали задоволително, с цел да предотвратим потреблението и за вреди, призна още Зукърбърг. Независимо дали става дума за подправени вести, задгранична интервенция в избори или за разработчици, които злоупотребяват с информация, не се съобразихме и с нашите отговорности. Това беше неточност и скърбя.

Ще лишават време всички промени, които би трябвало да създадем. Но съм склонен да го направя и да направя нужните обилни вложения, с цел да запазя хората в сигурност. Например, удвояваме броя на хората, работещи по сигурност и сигурност на повече от 20 000 души до края на тази година. Над вложенията, които вършим в други области, чакам, че това ще окаже доста въздействие върху нашата доходност. Но желая да бъда явен: задържането на хората постоянно е по-важно от увеличението на облагите ни.

Ние сме ангажирани с Европа, увери Зукърбърг. В Ирландия е нашият европейски щаб. В Лондон - нашият максимален инженерингов екип отвън САЩ; в Париж е нашата лаборатория за проучване на неестествен интелект; ние също по този начин разполагаме с центрове за данни в Швеция, Ирландия и Дания, които ще бъдат отворени през 2020 година. До края на 2018 година Фейсбук ще назначи 10 000 души в 12 европейски града от над 7 000 през днешния ден. Ние ще продължим да влагаме. Например, ние се ангажирахме да осигурим до 2020 година един милион души и дребни предприятия с образование по цифрови умения.

Основният ми приоритет постоянно е бил нашата обществена задача да свързваме хората, като им оказваме помощ да построяват общности и да сплотяват света.

Вярвам надълбоко в това, което правехме. Когато се оправяме с тези провокации, знам, че ще погледнем обратно и ще забележим по какъв начин хората да се свързват и да дадат на хората повече глас като позитивна мощ тук в Европа и по света, съобщи още той.

Председателят на Народното събрание Антонио Таяни заяви по-рано, че Зукърбърг ще даде показания пред Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE), с цел да " обясни въпроси, свързани с потреблението на персонални данни ".

На 1 май английска парламентарна комисия разгласи, че Зукърбърг ще бъде заставен да свидетелства, в случай че стъпи на територията на Обединеното кралство.

Какво тъкмо каза Зукърбърг пред Екологичен потенциал може да гледате тук:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР