Европейците жадуват за ваканция след две години на пандемия и

...
Европейците жадуват за ваканция след две години на пандемия и
Коментари Харесай

Пловдив попада в класация на най-добрите градове за пътешественици

Европейците жадуват за почивка след две години на пандемия и последните дни на лятото не са мотив да спрат да вършат проекти. Доказателство за това виждаме в топ 10 предложенията на английското издание The Guardian, което си е сложило за задача да предложи забавни дестинации за вкусна храна, нощен живот и просвета на всеки, който търси вълнуващо странствуване.

Класацията стартира с най-хубавите места на Стария континент за изкуство и просвета, а първата дестинация е Пловдив.

Вторият по величина град в България има съществени искания да бъде най-старият непрестанно обитаем център в Европа, написа английското издание. То припомня античната история на града и опцията туристите да прегледат амфитеатъра и епископската базилика. Класацията отделя внимание и на Стария град и приканва заинтригуваните да употребяват Алтернативната карта на Пловдив с разнообразни безвъзмездни за евакуиране направления, представящи невъзпети кътчета на града, дело на Катрин Сариева.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Plovdiv, Bulgaria (@loveplovdiv)

Според изданието, си заслужава да се посети още застиналата във времето Хаджи Хасан Махала, където локалните ромски поданици към момента употребяват конски каруци.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Plovdiv, Bulgaria (@loveplovdiv)

Всеки фен на разходките може да се насочи към Капана. Този в миналото зарязан квартал в този момент е пешеходна зона, където може да се купят сувенири и други артикули на ниски цени.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Visit Plovdiv (@visitplovdiv)

Следващите две оферти за изкуство и просвета са испанският град Ла Коруня и Каунас в Литва.

Ако жадувате за нощен живот в съвременен европейски жанр, отправете се към френския град Лион или пък към полския Познан.



За да провокирате небцето си с най-хубавата европейска храна, отличен избор през идващите седмици са френският град Дижон и италианският Триест. Колоритни заведения за хранене с вкусни изкушения ще откриете още в Загреб, Хърватия.



Накрая The Guardian предлага и две дестинации за оптимална отмора надалеч от градската суетност. Едната е Фрайбург, Германия, а другата - Вайле, Дания.


 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР