Европейското поделение на най-голямата руска банка Сбербанк се изтегля от

...
Европейското поделение на най-голямата руска банка Сбербанк се изтегля от
Коментари Харесай

ЗАПОЧНА СЕ: Сбербанк фалира, напуска Европа

Европейското отделение на най-голямата съветска банка " Сбербанк " се изтегля от пазара на континента. Ходът на колоса, който претърпява най-трудните си времена в своята история, поради глобите на европейските сътрудници, бе предстоящ в последните няколко дни.

Причината е, че банката е в положение на недостиг на ликвидност, а Европейската централна банка на процедура разгласи, че тя е пред банкрут. Въпреки това от " Сбербанк " настояват, че имат задоволително първокласен капитал, с цел да изплатят парите на всичките си инвеститори.

Към 2021 година " Сбербанк " има активи в осем страни: Австрия, Германия, Чехия, Босна, Хърватия, Унгария, Сърбия и Словения. Преди изострянето на геополитическата обстановка бе разгласен проект за продажба на част от активите си в Европа в размер 7,3 милиарда евро. Съдбата на този проект остана незнайна. Не се визира швейцарското поделение на банката.

" Сбербанк " също по този начин твърди, че има риск за сигурността на чиновници и клонове из Европа.

По-рано правозащитници оповестиха, че " Сбербанк " е почнала да блокира карти на руснаци, създали дарения в украински фондове, с искане да " пояснят нуждата да се организира интервенцията ".

Все още не е ясно по какъв начин ще стане изтеглянето от пазара, като съгласно специалистите опциите са две - чисто и просто признание на фалит или непринуден отвод от лиценз.

В момента акциите на " Сбербанк " на Московската борса не се търгуват, тъй като тя е спряна в опит за преодоляване на ситуацията от съветската централна банка. Борсата не работи трети ден. Последно обаче акциите на институцията се сринаха до към 131 рубли, което е към евро, при цена преди месец от 20 евро.
ТЕМА преди 12 минути 279 преди 24 минути 383 преди 1 час 702
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР