Европейското първенството по вдигане на тежести е пред угрозата да

...
Европейското първенството по вдигане на тежести е пред угрозата да
Коментари Харесай

Албания се отказа от домакинството на европейското по щанги остана два месеца преди турнира

Европейското шампионата по повдигане на тежести е пред угрозата да бъде отсрочено. Организирането на шампионата в края на март е под въпрос, откакто домакинът Албания се отхвърли.

Цялата администрация на локалната федерация е подала оставка поради цивилен и медиен напън към позитивната допинг проба на албанката Ромела Бегаж, оповестява insidethegames.biz. Щангистката беше хваната с анаболния стероид станозол по време на международното състезание в Анахайм през декември.

Това е втора позитивна допинг проба в кариерата на албанката. Тя наруши разпоредбите и през 2014 година на международното състезание в Алмати, Казахстан.

" От през днешния ден Албания няма федерация и няма кой да провежда европейското състезание. Проблемът е непредвиден и доста сериозен за европейската федерация по щанги и нейните членове ", съобщи генералният секретар на европейските щанги Хасан Акус.

Според информацията Румъния и Грузия са единствените действителни претенденти, които могат да одобряват европейското. По стратегия шампионатът би трябвало да стартира на 26 март.

 Албания се отхвърли от семейството на европейското по щанги остана два месеца преди шампионата
© Associated Press

Първоначално Турция трябваше да провежда европейското, само че Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) изхвърли страната от присъединяване в интернационалните надпревари за една година поради множеството допинг прегрешения. При повторния разбор на пробите от олимпийските игри в Пекин и Лондон същото наказване получиха още Русия, Китай, Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова, Казахстан и Украйна.

Заради множеството допинг кавги Международният олимпийски комитет предизвести, че има заплаха щангите да останат отвън олимпийските игри след Токио 2020.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР