Европейското първенство по художествена гимнастика ще се проведе от 26

...
Европейското първенство по художествена гимнастика ще се проведе от 26
Коментари Харесай

Обявиха нови дати на европейските първенства по художествена и спортна гимнастика

Европейското състезание по художествена гимнастика ще се организира от 26 до 29 ноември в Киев (Украйна), оповестиха от пресслужбата на Европейската гимнастика. Турнирът трябваше да се състои от 21 до 24 май, само че беше отсрочен поради световната пандемия от ковид.

В съдействие с локалните организационни комитети и предвид на актуалната обстановка с COVID-19 в цяла Европа, Изпълнителният комитет по европейска гимнастика се съгласи с предложенията за нови дати за отсрочените Европейски първенствa през 2020 година.

Европейският шампионат по спортна гимнастика за мъже ще се организира в Баку (Азербайджан) от 9 до 13 декември 2020-а, последван от европейското по спортна гимнастика за дами от 17 до 20 декември.

Форматът на европейските шампионати остава същият като в началото планувания, в това число местата, които обезпечават олимпийски квоти.

" Тези решения бяха взети съгласно актуалната информация, налична от нашите национални федерации, и обстановката в Европа. В момента считаме, че е допустимо да се провеждат тези събития през есента. Европейската гимнастика обаче ще продължи да прави оценка обстановката през идващите месеци. Ако обстановката на по-късна дата към този момент не се смята за задоволително безвредна, ние ще реагираме. Здравето на гимнастиците, треньорите, феновете остава главната ни грижа ", сподели президентът на Европейската гимнастика Фарид Гайбов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР