Европейското първенство по художествена гимнастика е едно от най-чаканите събития

...
Европейското първенство по художествена гимнастика е едно от най-чаканите събития
Коментари Харесай

Европейското първенство по художествена гимнастика: В очакване на триумф

Европейското състезание по художествена гимнастика е едно от най-чаканите събития в този спорт. Редом с олимпийските игри и международните шампионати, на този конгрес си съперничат най-хубавите.

Тази година шампионатът на Стария континент ще бъде в Баку, Азербайджан. За града това ще е нещо като генерална подготовка преди международното състезание, което ще се организира през септември още веднъж там.

България ще бъде показана от 3 самостоятелни гимнастички - Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн, както и от отбор (девойки) в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева, Моника Заркова и треньорки Вяра Ваташка и Цветелина Найденова.
Ансамбъл девойки - те могат! (ВИДЕО) Първото огромно предизвикателство за девойките ще е европейското състезание в Баку
По правилник самостоятелните гимнастички от една страна би трябвало да изиграят общо 8 съчетания. Боряна Калейн ще се показа с обръч, топка и лента, Катрин Тасева - с топка, бухалки и лента, а Невяна Владинова - с обръч и бухалки.

Ансамбълът (девойки) ще играе две съчетания - с 5 ленти и 5 обръча.
Гимнастичките с последна инспекция преди европейското състезание (ВИДЕО) Грациите бяха изпратени с цветя и овации от най-верните си почитатели
След изиграването на всички съчетания, ще бъде завършено отборно класиране на база на 6-те най-хубави оценки на самостоятелните представителки и двете на ансамбъла.

Първите изигравания ще служат и като подготовка за финалите на обособените уреди в неделя (19 май). Гимнастичките и ансамблите с осемте най-високи оценки ще се борят за още оценки.

Снимка: Фейсбук

Състезанието при дамите в отборната конкуренция ще бъде и подготовка за европейското състезание в Киев през 2020 година След сбора от трите най-високи оценки на всяка гимнастичка, ще бъде завършено класиране, а първите 24 ще завоюват квоти. Те няма да са поименни, а за страна.

Първенството започва през днешния ден (16 май), като първи ще се показват ансамблите с ленти. В петък те ще играят с обръчи, а самостоятелните състезателки ще показват съчетанията си с обръч и топка. В събота е ред на съчетанията с бухалки и лента, а в неделя са финалите на обособените уреди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР