Европейското първенство по футбол през 2028 г. може да се

...
Европейското първенство по футбол през 2028 г. може да се
Коментари Харесай

УЕФА готви промяна за Евро 28, която ще зарадва българския национален отбор по футбол

Европейското състезание по футбол през 2028 година може да се окаже първият конгрес от много време насам, на който България би могла да вземе присъединяване. Това ще стане допустимо, в случай че проектите УЕФА да усили броя на участниците в надпреварата се осъществят, както твърди Daily Mail.

На последния конгрес се включиха 24 народи, което бе с 8 повече от предходното съревнование, само че това сътвори условия за една неособено обективна формула, определяща 1/8-финалистите. 4-те най-хубави трети тима в групите се класираха напред, което сътвори прецедента тима на Украйна да излезе от групата си с едвам 3 точки в актива.

Новата концепция обаче ще даде късмет на още 8 страни да се класират в формалния шампионат, което ще усили отборите на цели 32. Тук е моментът да отбележим, че в УЕФА членуват 55 страни и по този начин повече от половината от тях ще имат този късмет.

Няма по какъв начин да не погледнем позитивно на това от позиция на българския национал, тъй като при сходен процес на събитията възможностите ни за класиране се усилват фрапантно.

Друга позитивна страна е, че ще се избегне нелепото предписание за най-хубавите трети тимове.

Лошото обаче е, че себестойността на класирането за Европейските финали ще спадне осезаемо, а любимците за трофея към този момент обезпечено няма да попадат в една група, лишавайки ни значително от харизмата на груповата фаза.

Решението към момента не е дефинитивно, само че от УЕФА са уверили английският вестник, че договарянията вървят добре и скоро можем да станем очевидци на тази смяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР