Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе това

...
Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе това
Коментари Харесай

УЕФА премести Евро 2020 за догодина

Европейското състезание по футбол, което трябваше да се организира това лято, бе отсрочено за идната година, реши УЕФА поради пандемията от ковид. Това се случва за първи път в историята на шампионатите, чието начало е сложено през 1958 година.

Новите дати за шампионата на Стария континент са 11 юни - 11 юли 2021.

Това бе решено през днешния ден след изключителна видеоконферентна среща на УЕФА с всички 55 членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските шампионати и ФИФПро. България взе участие с краткотрайно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

По стратегия Евро 2020 трябваше да се организира в интервала 12 юни - 12 юли тази година в 12 разнообразни града в Европа.

Заради Covid-19 са спрени съвсем всички футболни шампионати на Стария континент, както и Шампионската лига и Лига Европа.

Предстои УЕФА и националните федерация да вземат решение по какъв начин ще се довършат европейските клубни шампионати и националните шампионати през този сезон, като отлагането на Евро 2020 отваря прозорец това да бъде сторено през лятото, в случай че епидемиологичната обстановката го разрешава. 

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разгласи, че има предпочитание Шампионската лига и Лига Европа да бъдат доиграни в близкото бъдеще, само че преди този момент би трябвало да се получи позволение от здравните управляващи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР