Европейското лидерство и цифровия суверенитет. Това обсъдиха на работна среща

...
Европейското лидерство и цифровия суверенитет. Това обсъдиха на работна среща
Коментари Харесай

Габриел и Макрон обсъдиха европейското лидерство и цифровия суверенитет

Европейското водачество и цифровия суверенитет.

Това разискаха на работна среща в Париж българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел беседва с президента на Франция Еманюел Макрон.

Срещата се състоя в границите на Годишния конгрес за ръководство на интернет.

Това оповестиха от Представителство на Европейска комисия в България.

Двамата се сплотиха към позицията, че в случай че Европа резервира хората в центъра на цифровата си политика, тогава ще бъде в предните редици на цифровата промяна в световен мащаб.

Габриел означи значимостта на тематики като битката с дезинформацията онлайн, отбраната на персоналните данни, цифровите умения на жителите, обезпечаването на по-добър баланс сред върховенството на закона, справедливостта и нововъведенията, нуждата от наваксване на изоставането на Европа на международната цифрова сцена.

Българският еврокомисар мощно акцентира на цифровото бъдеще на Европа като суперкомпютрите, изкуствения разсъдък и геномиката.

" Нито една от тези тематики не е лесна, а оставащите провокации могат да изправят пред още по-голямо тестване нашето единение и европейско водачество. Ако дружно демонстрираме решителност да приключим всички 60 начинания в обсега на цифровия обединен пазар, няма подозрение, че Европа може да се придвижи в центъра на цифровата гражданска война. Разчитам на всички европейски водачи, на президента на Франция Еманюел Макрон като хазаин на днешната среща, не да прегърнем, а да оформим цифровата смяна. Историята ни е посочила, че няма предизвикателство, което да не можем да преодолеем, когато Европа е единна ", съобщи още Габриел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР