Европейското летище в Базел, което е разположено на територията на

...
Европейското летище в Базел, което е разположено на територията на
Коментари Харесай

Иска се отрицателен PCR тест за пътуващите през летище Базел

Европейското летище в Базел, което е ситуирано на територията на Франция и Швейцария, попада под рестрикциите за влизане на Франция, Швейцария и Германия, предизвестяват от Министерството на външните работи. Необходимо е всички пътуващи през летището да имат негативен PCR тест или ще бъдат тествани на място.
От условието са освободени единствено тези български жители, които имат непрекъснато престояване в Швейцария или швейцарско поданство.
От министерството припомнят още, че от 8 февруари условието за негативен PCR-тест при влизане в Швейцария ще се отнася за всички, с изключение на за пограничните служащи.

От 8 февруари е в действие и условието за всички влизащи в Швейцария, без значение от поданство, транспортно средство и от къде идват, да показват негативен PCR тест за Sars-CoV-2 изработен до 72 ч. преди влизане в страната. При непредставяне на отрицателен тест пътуващите ги грози санкция от 200 шв. франка, а тези пътуващи със аероплан няма да бъдат качвани на борда. Тези, които при влизане не показват резултати от отрицателен тест, ще бъдат задължени, също по този начин, незабавно да се извърнат към локалните управляващи за тестване в най-скоро време.

В допълнение, за всички влизащи в страната, без значение от транспортното средство, ще се изисква попълване на формуляр - авансово електронно (https://swissplf.admin.ch/formular) или на книжен притежател на границата. При непредставяне на желаните данни или показване на подправени такива, пътуващите ги грози санкция от 100 шв. франка.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Берн на следните телефони за връзка: +41 31 351 14 55; +41 31 351 14 56 и в извънработно време на тел.: +41 798243822.

Ба̀зел

(на немски: Basel; на френски: Bâle – Бал, на италиански: Basilea – Базилеа) се намира до мястото, където се срещат границите на Франция, Германия и Швейцария (нем.: Dreiländereck).

Базел е самобитен железопътен кръстопът с една от най-големите товарни гари в Европа, в прилежащ Мутенц. Благодарение на товарните пристанища в района на Базел, които са единствените в страната, Швейцария реализира транспортна връзка със Северно море.

Летището Базел-Мюлуз-Фрайбург е издигнато от и обслужва трите прилежащи страни: Швейцария, Франция и Германия. Намира се на френска територия, доближава се от Швейцария по екстериториален път. В самото летище има граничен пункт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР