Европейското издание на проправителствения турски вестник Сабах публикува горещи телефонни

...
Европейското издание на проправителствения турски вестник Сабах публикува горещи телефонни
Коментари Харесай

Хайка на вестник Сабах: Докладвай гюленист!

Европейското издание на проправителствения турски вестник " Сабах " разгласява горещи телефонни линии, на които живеещите на Стария континент турци да подават сигнали за гюленисти.

Надписът тъкмо под главата на изданието гласи: " линия за сигнали по отношение на ФЕТО ".

Официалните управляващи в Анкара считат организацията на живеещият в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен за терористична организация и я упрекват за миналогодишния опит за държавен прелом против режима на президента Реджеп Ердоган.

Въпреки че тези подозрения не са потвърдени, точно те послужиха за лов на вещици в южната съседка. Хиляди хора в Турция бяха уволнени от работа и доби бяха вкарани в пандиза поради обвинявания, че симпатизират на Гюлен, в чието лице Ердоган разпознава главния си зложелател.

Властите в Турция към този момент на няколко пъти желаеха от Съединени американски щати водачът на ФЕТО да им бъде предаден, само че настояванията им до момента не срещат поддръжката на администрацията във Вашингтон.

Именно преследванията над почитателите на Гюлен станаха причина за внезапното утежняване на връзките сред редица европейски страни и Анкара през последните месеци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР