Европейското банкиране се нуждае от рестарт на пазар, където мащабът

...
Европейското банкиране се нуждае от рестарт на пазар, където мащабът
Коментари Харесай

Европейските банки трябва да се трансформират, за да оцелеят

Европейското банкиране се нуждае от " рестарт " на пазар, където мащабът е всичко, споделя ръководителят на Обединена банка на Швейцария - UBS Group Аксел Вебер. Но не разчитайте на нея да помогне.

" Единственото нещо, което има значение в банкирането е размерът ", декларира Вебер в изявление на Световния стопански конгрес в Давос, акцентирайки по какъв начин компаниите от Уолстрийт са се завърнали по-силни от финансовата рецесия. " Европейските банки би трябвало да премислят модела си. "
 Най-големите европейски банки редуцират 30 000 чиновници
Най-големите европейски банки редуцират 30 000 чиновници

Вижте повода

Кредиторите на континента се борят да поддържат равнище спрямо банките от Уолстрийт от финансовата рецесия насам, частично заради обстоятелството, че разпокъсаният пазар към момента затруднява трансграничните покупко-продажби. Главният изпълнителен шеф на Bank of America Браян Мойниян предвижда още един кръг от консолидации в Съединени американски щати, който може да докара до появяването на нов съперник.

Сравнете това с Европа, където една от най-големите капиталови банки в района - Deutsche Bank - към момента се пробва да се оправи с отрицателен поврат след години загуби. Нейните проблеми породиха полемики - в това число на равнище ръководство, регулатори и държавно управление - за евентуално обединение. През септември, ръководителите на Deutsche Bank стигнаха до заключението, че договорка с UBS е най-благоприятната опция измежду евентуалните европейски сътрудници, макар че взеха решение, че моментът не е добър.
 Deutsche Bank изследва опция за обединение с UBS?
Deutsche Bank изследва опция за обединение с UBS?

От банката отхвърлят сходен сюжет в близка вероятност

Днес Вебер отхвърли предложенията, че неговата банка може да пристигна на помощ на немската Deutsche Bank, с изказванието, че не е получил такава молба. UBS не възнамерява никакви огромни покупко-продажби, споделя той, защото швейцарската банка сполучливо се е насочила към бизнеса с ръководство на благосъстоянието, където към този момент е най-големият снабдител в света.

" Не мисля, че UBS ще има роля в това, " споделя той по отношение на консолидация. - Сливанията ви връзват за години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР