Европейско финансиране не може да бъде ограничено, не може да

...
Европейско финансиране не може да бъде ограничено, не може да
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не могат да ни спрат европейското финансиране заради политически скандал

Европейско финансиране не може да бъде лимитирано, не може да бъде спряно, в резултат на политически скандал, това не е написано в нито един нормативен акт. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на журналистически въпрос след присъединяване си във конгрес, проведен от КНСБ. Вицепремиерът беше представен от Dir.bg.

Финансиране от Европейски Съюз може да бъде ограничавано и спирано по редица съответни аргументи, които са свързани с дефицити и пропуски в системите за ръководство и надзор, най-много при пропуски с контрола, означи Дончев и акцентира, че сега контролната система на България работи чудесно.

По тематиката за обвързването на върховенството на закона с еврофинансирането Дончев подсети, че българската позиция е аналогична, само че посочи нуждата от система от справедливи критерии за това къде има или няма няма такова господство.

По време на форума на КНСБ за цифровата и зелената промяна на България Томислав Дончев сподели, че идната седмица ще станат публично притежание два документа - текстът за съглашението за партньорство за новия програмен интервал 2021 - 2027 година и безспорното от разработвания Национален проект за възобновяване и резистентност. Тогава стартират и публичните съвещания по националния проект. Крайният период за показване на проекта е април 2021 година

Вицепремиерът посочи отвореност към положителните оферти и съответна рецензия. Не мога да настоявам, че лист от планове, готови от ведомствата, е обстоен и най-хубавият, означи Дончев.

Ключовият въпрос ще бъде къде да се насочи финансирането, което би трябвало да е обвързано с промени, акцентира вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР