Европейският вицешампион за кадети Георги Иванов бе най-атрактивен в сутрешния

...
Европейският вицешампион за кадети Георги Иванов бе най-атрактивен в сутрешния
Коментари Харесай

Младок най-атрактивен на шампионата по борба

Европейският вицешампион за кадети Георги Иванов бе най-атрактивен в утринния сеанс на държавния шампионат по свободна битка за мъже в зала София.

18-годишният гений записа две победи, в които означи общо 25 точки и тушира противниците си. В квалификациите Иванов съкруши Иван Кьосев с 10:0 и туш. Същото застигна и взелия неотдавна български паспорт чеченец Ислам Адизов, който се съобщи след 15:6. Така на полуфиналите, които стартират от 16 часа през днешния ден, Иванов ще спори с Айлин Ашим.

В една от най-оспорваните категории до 74 кг до полуфиналите доближиха любимците Михаил Георгиев и Мирослав Киров, като и двамата не дадоха точки на противниците си. Георгиев, бронзов медалист от Евро 2019 до 23 година, тушира Йоан Георгиев, откакто водеше с 10:0, а по-късно съкруши с механически туш 10:0 и Петър Петков. А Киров, трети от Евро 2014, бе безапелационен против Батухан Къратлъ и Айджан Раимов с по 10:0.

Една безапелационна победа досега записа Владимир Дубов в по-горната за него категория до 65 кг. Световният и европейски вицешампион от 2013-а поведе с 10:0, след което тушира Сашко Костадинов. И в следобедния сеанс среща Алиш Алиш на полуфиналите.

В отсъствието на Георги Вангелов, притежател на златния пояс Дан Колов, до полуфиналите в кат. до 57 кг стигна любимецът за купата Микай Наим. Световният вицешампион до 23 година от 2017-а досега има на сметката си два триумфа с механически туш от по 10:0 – против Ивайло Тисков и Мариян Димитров.

В категория до 86 кг за място на финала ще спорят Джемал Али, европейски вицешампион за юноши от 2018-а, и Евелин Русев, бронзов медалист от Евро 2013 за кадети, който се завърна в спорта след 4-годишно наказване за приложимост на допинг. Но старозагорския играч е с упоритост още веднъж да се наложи в националния тим.

До полуфиналите стигна и Ахмед Магамаев (92) след две победи с туш – над Петър Богданов и Христо Методиев. За място на финала ще спори и Ахмед Батаев (97). Миналия месец натурализираният у нас чеченец се окичи с бронз на международната купа в Белград.

На тепиха излязоха 136 състезатели от 26 клуба.

Срещите в зала София бяха следени от Александър Томов, петкратен международен и европейски първенец, Христо Маринов, президент на федерацията, Валентин Райчев, общоприет секретар, Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008, както и от Михаил Ганев, международен първенец, а в този момент кмет на община Златарица.

Зрители не се позволяват до шампионата, само че срещите се излъчват онлайн на уеб страницата на БФ Борба.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР