Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ЕЦПКЗ) предложи

...
Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ЕЦПКЗ) предложи
Коментари Харесай

Научно-медицинският център на ЕС е против деленето по цветове на държавите заради КОВИД

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ЕЦПКЗ) предложи да отпадне разделянето на страните по цветове в така наречен " светофарна уредба " (зелена, жълта, оранжева, алена, тъмночервена зона). Това стана на среща със здравните експерти от Европейски Съюз.

Светофарната система лимитира влизането в страни от Европейски Съюз с високо равнище от разпространяване на ковид, напомня БГНЕС.
 30 000 медицински сестри липсват у нас 30 000 медицински сестри липсват у нас
В България има дълготраен дефицит на медицински сестри, като те са едвам 440 на 100 000 души население при приблизително 840 за Европейския съюз. Т...

Според представители на Центъра в актуалната среда " светофарната система " не оказва помощ за понижаване на разпространяването на вируса, броя на хоспитализациите и смъртните случаи. Центърът уточни и слабостите на такова систематизиране: да вземем за пример в страните от Европейски Съюз се употребяват разнообразни тестови системи, което затруднява сравняването на статистическите данни за честотата на болест в другите страни. В допълнение, нарасналият % на имунизация би трябвало да се вземе поради при съставянето на лист с страни по такава система.

Вместо " светофарна система ", центърът предлага да се подтикват имунизациите измежду туристите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР