Европейският център за контрол на заболяванията (ECDC) цитира проучване, което

...
Европейският център за контрол на заболяванията (ECDC) цитира проучване, което
Коментари Харесай

Малко вероятно е коронавирусът да изчезне през лятото според агенция на Евросъюза

Европейският център за надзор на болесттите (ECDC) цитира изследване, което сподели, че вирусът не става по-малко рисков при горещи и влажни условия, което понижава вярата, че северното полукълбо може да получи известно облекчение от епидемията, когато настъпи лятото.

" До момента няма доказателства, че SARS-CoV-2 ще покаже подчертана зимна сезонност, като други човешки коронавируси в северното полукълбо ", се споделя в отчет на ECDC, употребявайки името на новия вирус, който предизвиква заболяването Covid-19.

Документът цитира предварителни разбори от епидемията в Китай, която откри, че вирусът е в положение да поддържа високи равнища на репродукция в тропически места с висока мокрота, като Гуанси и Сингапур.

" Това акцентира смисъла на използването на ограничения за намеса като изолираност на инфектирани лица, разграничаване на работното място и закриване на учебно заведение ", показва организацията.

Системите на опазването на здравето в Европа са изправени пред висок риск от засищане, се споделя в отчета. Моделът му предвижда, че съществуващият потенциал за кревати за интензивно лекуване ще бъде надвишен във всички европейски страни доникъде на април, в случай че не бъдат подхванати стъпки като увеличение на потенциала и понижаване на разпространяването на заболяването.

ECDC също по този начин преразгледа своята оценка на риска, породен от вируса, за възрастните хора и хората с хронични болести в Европа, до " доста висок " от " висок ". Агенцията поддържа оценката си, че останалата част от обществеността е изправена пред " умерена " заплаха от вируса.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР