Европейският шампион завърши груповата фаза с осем победи и една

...
Европейският шампион завърши груповата фаза с осем победи и една
Коментари Харесай

Франция отвори вратата на българските волейболисти към финалите на Световната лига

Европейският първенец приключи груповата фаза с осем победи и една загуба и даде на противниците си едвам седем гейма в деветте си мача

Въпреки че още през вчерашния ден си подсигурява първото място в груповата фаза на Световната лига по волейбол, Франция реализира безкомпромисна победа против Белгия с 3:0 (25:21, 25:16, 25:16) и отвори вратата на България към финалната шестица.

Българският тим играе с Аржентина от 1.10 ч. тази нощ и би трябвало да завоюва с 3:0 или 3:1 гейма, с цел да се класира за финалите на най-комерсиалния волейболен шампионат за пръв път от 2013 година

Ако Полша загуби от Съединени американски щати, триумф без значение от резултата ще е задоволителен за отбора на Пламен Константинов да продължи напред.

По-рано Русия победи Иран с 3:0 (26:24, 25: 18, 25:18) и си обезпечи присъединяване във финалната шестица, а Канада се наложи над Италия с 3:1 (20:25, 25:22, 25:14, 25:22). " Сборная " записа пети триумф от девет мача, а канадците имат същия брой победи, само че би трябвало да чакат развръзката в останалите мачове.

" Скуадра адзура " остана на последното 12-о място след седем провали в деветте си срещи и може да изпадне от елитната група на Световната лига.

След загубата на Италия Аржентина се подсигурява мястото в първа група и следващата година, тъй че на процедура няма защо да играе в дуела с България, с изключение на с цел да измести Иран от десетата позиция.

Франция приключи груповата фаза с осем победи в девет мача. Европейските събраха 25 точки при геймово съответствие 26:7.

Миналогодишният победител в Световната лига Сърбия е втори с шест победи и 18 точки преди дуела си с Бразилия довечера. Олимпийските първенци са трети с пет триумфа и три провали, само че са домакини на финалите и имат обезпечено място, без значение къде ще приключи в класирането.

Канада е на четвърта позиция с пет победи и 12 точки, само че ще остане отвън финалната шестица, в случай че Полша и Русия завоюват своите мачове, а България победи Аржентина с 3:0 или 3:1.

Белгия заема петото място с 14 точки. За да продължат белгийците напред, би трябвало най-малко два от трите тима, които следват в класирането - Полша, Русия и България, да позволен загуби, както и Съединени американски щати да не побеждават поляците с 3:0 или 3:1.

Американците също имат шансове за финалната шестица. Освен от победа за три точки против Полша, те се нуждаят най-малко един всред Русия и България да допусне загуба.

Полша - Съединени американски щати от 21.25 ч.
Аржентина - България от 1.10 ч.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световна лига (403)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР