Европейският шампион Швеция постигна трета победа в олимпийския турнир по

...
Европейският шампион Швеция постигна трета победа в олимпийския турнир по
Коментари Харесай

Швеция продължава с победите в кърлинга

Европейският първенец Швеция реализира трета победа в олимпийския шампионат по кърлинг при мъжете и се изравни с водача Канада на върха в класирането.

В срещата от четвъртата сесия шведите се постановиха с 10:4 над отбора на Съединени американски щати и остават с оптимален актив от 3 победи от 3 срещи.

"Трите корони изиграха доста мощен първи енд, в който съумяха да оставят 4 камъка в къщата, а след победа и във втория енд се откъснаха с 5:0 напред в резултата. До края на дуела шведите, водени от опитния си капитан Никлас Един, не позволиха никакви съмнения в играта си и стигнаха до безапелационния триумф.

Доста по-равностоен бе конфликтът сред Дания и Италия, приключил с победа с 6:4 за "червения динамит ".

Скандинавците се показаха чудесно в първите три енда, в които поведоха с 4:1, а след нов двуточков енд в предпоследната серия поведоха с 6:3. Италия взе последната част с 1:0, само че това не бе задоволително на "скуадрата " и тя позволи втора загуба.

Норвегия взе първа победа в шампионата, откакто се наложи със 7:5 над отбора на Република Корея и по този начин остави домакините като единствен отбор без триумф досега.

Срещата се реши в последния енд, когато Томас Улсруд съумя да прати камък най-близо до центъра на хауса и по този начин обезпечи спечелването на енда, а с това и на мача.

По-късно през днешния ден следва още една сесия в конкуренцията при мъжете./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР