Европейският шампион Португалия и световният първенец Франция се сблъскват в

...
Европейският шампион Португалия и световният първенец Франция се сблъскват в
Коментари Харесай

Португалия и Франция имат стари сметки за уреждане

Европейският първенец Португалия и международният отличник Франция се сблъскват в финален мач и за двата тима от групa "F " на UEFA EURO 2020.

Двата състава ще повторят финала от предходния еврошампионат, когато посред Париж "мореплавателите " сюрпризираха "петлите " и сграбчиха под носа им купата след продължения.

В исторически проект Франция има 19 победи, равенствата са две, а триумфите за иберийците са шест.

Кристиано Роналдо и компания започнаха стремително в това издание на надпреварата, записвайки класическо 3:0 против Унгария. След това обаче последва проваляне с 2:4 от Германия, в което за първи път от 58 срещи под управлението на Фернандо Сантош португалците позволяват 4 попадения във вратата си.

Възпитаниците на Дидие Дешан стартираха с минималното 1:0 против Германия след автогол на Матс Хумелс, а след това се спънаха в Будапеща и храбрите унгарци, които измъкнаха тъждество 1:1 в доста тежък от физическо естество дуел. Там Франция даде свидна жертва в лицето на острието си Усман Дембеле, който ще е отвън терена в идващите 4 месеца.

Очакванията към Карим Бензема още веднъж ще са високи след завръщането му в националния тим след 5 години и половина. Все отново Дешан може да даде отмора на някои играчи в случай, че европейските първенци от 2000 година към този момент са сигурни 1/8-финалисти.

Вторият от тази група ще се изправи против Англия на "Уембли ".

Антонио Матеу Лаос ще даде сигнал за начало мача тъкмо в 22:00 часа българско време от "Пушкаш Арена ", а Вие ще може да наблюдавате всичко директно в Gong.bg.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР