Европейският шампион по биатлон на 20 километра Красимир Анев си

...
Европейският шампион по биатлон на 20 километра Красимир Анев си
Коментари Харесай

Красимир Анев си пожела повече пари за биатлона

Европейският първенец по биатлон на 20 километра Красимир Анев си пожела повече пари за спорта на фона на триумфите през последния сезон в който Владимир Илиев завоюва орден от международното. Анев беше посетител в предаването „ Код Спорт “ по " ТВ+ " и още веднъж беше забавен събеседник.
 Красимир Анев: Понякога упражнявам по 8 часа дневно
" Тази купа беше върхът в моята кариера. След като толкоз пъти му убягваше златния орден, в последна сметка се веселя, че този път се случи и съумях да го дочакам ", разяснява Анев.

" Засега съм се отдал на отмора и чакам да се появи по-голяма жадност за тренировки. Даже не съм си разрешил да отделя време да проучвам сезона, само че съм сигурен, че персоналният ми треньор към този момент работи върху това, а може и да е приключил. Очаквам да ми се обади, да създадем разбор на миналия сезон, да погледнем проектите за в бъдеще и да ги представим на федерацията ", добави състезателят. Той не е сигурен дали ще продължи и до олимпиадата в Пекин, когато ще е на 33-34 години.

" По принцип не виждам чак до олимпиадата. Много пъти споделих, че не мисля, че ще продължа чак до олимпиадата. Но въпреки всичко би трябвало да се преценявам и с други неща. Решението дали ще се откажа не зависи напълно от мен. Времето ще покаже, да не конкретизираме нещата още занапред ", прикани Анев.

" Да, като цяло в действителност последните два сезона бяха много тежки за нас. В олимпийската година не успяхме да се осъществяваме на самата олимпиада. Но там другите страни са много готови и с много по-големи вложения. За тях олимпиадата е едно извънредно скъпо съревнование, както и за нас, естествено. Това са едни от аргументите да не успеем там. Покрай олимпиадата пропуснахме двата ми медала на европейското състезание. Смятам, че от федерацията не съумяха да го отчетат като някакъв триумф.

А това беше единственият триумф тогава. Последните два сезона бяха доста тежки, в това число и този. Хубавото е, че направихме по няколко положителни старта с Владо и ни се падна по този начин, че да са на огромни шампионати. Имаме доста пропуски и в логистичен проект, и в учредителен. Смятам, че е по-добре да се вършат по-добри финансови планове за в бъдеще, да знаем кой с какъв брой пари разполага, защо и къде може да ги харчи. За да се ръководят финансите по-добре, тъй като министерството на спорта ни обезпечава финансирането, само че ние би трябвало да бъдем много по-съсредоточени върху подготовката и върху изхарчването на сумите съответно за подготовка.

Почти напълно съм на финансиране от министерството на спорта. Има си разпоредба, съгласно която при завоюван орден от европейско, ти се поставят избрани финансови средства. Винаги от федерацията са ни ограничавали с тази финансова рамка и не сме виждали кой знае какъв брой огромна финансова помощ от федерацията. Но въпреки всичко значимото е да вървим напред. Появата на един сериозен спонсор ще ме изстреля напред. Мога да влагам допълнително ски, а подборът на ски е доста значим за нас.

Има и други неща, в които може да се влага – по-добра логистика, по-добро научно и здравно застраховане. Не желая да прозвучи по този начин, че отделяните средства от страната са малко за мен. Все отново съумяваме да закърпим обстановката, само че в случай че искаш да имаш триумфи в биатлона, са нужни доста, доста средства. Винаги даваме за образец най-хубавия латвиец. Може би на хората към този момент им става досадно, само че и сравнението сред страните е почти еднообразно, по тази причина сме избрали да даваме за образец биатлонист от Латвия. При него сумите са големи – към 100-120 хиляди евро на година отиват за неговата подготовка, а има и голям екип ", сподели още Анев. Той се спря и на тематиката за " астматиците " в биатлона, чийто брой се крие от формалните управляващи.

" На един от конгресите на интернационалния съюз по биатлон Катя Дафовска беше задала този въпрос, което прави чест. Беше отговорено уклончиво, не беше посочена съответна численост на тези спортисти, а за имена е парадокс да се изнесе информация ", добави Анев, който показва Белмекен като обичано място за тренировки. Именно там той се среща с боксовата ни звезда Кубрат Пулев и двамата се сприятеляват.

" В предишното мнението ми за него беше много по-резервирано, само че когато съумях да го опозная, разбрах, че е страховит човек и мъжага. Преди европейското бяхме горе. Той се готвеше за своя мач. Сприятелихме се доста. Дори съумя да ми вдъхне кураж и да ме надъха в типичния негов жанр: „ Ти си българин, ти можеш! “ Виждаше какъв брой доста се трудя и беше един от първите, които ме поздравиха за европейската купа ", добавя Анев, който следи с интерес и шампионата ни по футбол, като признава, че стиска палци на ЦСКА.

" Вече второ потомство в фамилията ми сме цесекари. В тази връзка, естествено, ми се желае ЦСКА да завоюва шампионата, който тази година е много завързан ", приключва биатлонистът ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР