Европейският шампион от 2013 година Франция е следващото препятствие пред

...
Европейският шампион от 2013 година Франция е следващото препятствие пред
Коментари Харесай

Франция с Батум и Де Коло е следващото препятствие пред България

Европейският първенец от 2013 година Франция е идващото затруднение пред България в квалификациите за Мондиал 2018 в Китай. Националите ни одобряват “петлите” от 18.00 часа през днешния ден в “Арена Ботевград”, като това е първи дуел и за двата тима в новосформираната група K от втората фаза на пресявките за международното състезание след година.

“Лъвовете” на Любомир Минчев се озоваха в актуалната си компания (Франция, Русия, Босна и Херцеговина), откакто финишираха трети в група F на миналата фаза с баланс от 2 победи и 4 загуби. Французите пък завоюваха безапелационно група Е (6-0) и ще играят с нашите национали, както и с Чехия и Финландия - другите два тима от предходната група на българския отбор.

The 2nd round of the #FIBAWC Qualifiers is here from 13 to 17 September!

https://t.co/E00PADgnGX
https://t.co/6BBBf67dk5#ThisIsMyHouse pic.twitter.com/96qRiMCrF4
— Basketball World Cup (@FIBAWC) September 10, 2018
Френският селекционер Венсан Коле докара у нас група от 12 баскетболисти, от които безспорно изпъкват Никола Батум (Шарлът Хорнетс, НБА) и Нандо Де Коло (ЦСКА Москва, Евролига). В състава има и други представители на Евролигата в лицето на Венсан Поарие (Баскония) и Матиас Лесор (Уникаха), както и миналогодишния съотборник на Александър Везенков в Барселона - Едуин Джаксън. Останалите избраници на Коле са Шарл Каюди (АСВЕЛ), Амин Нуа (АСВЕЛ), Андрю Албиси (Андора), Ален Кофи (Гравлен), Жонатан Русел (Лимож), Пол Лакомб (Монако) и Мустафа Фал (Локомотив Кубан).

[WEB SERIE] L'épisode 4 de la web-série consacrée au #TeamFranceBasket est en ligne
Enjoy!
Vidéo complète sur la chaîne Youtube FFBB: https://t.co/7v6vg768p0#TeamFranceBasket pic.twitter.com/uZz7ONz24Q
— Equipe France Basket (@FRABasketball) September 11, 2018
Треньорът на французите познава чудесно един от българските национали - Дий Бост. Натурализираният американец игра точно под управлението на Коле в редиците на Страсбург предишния сезон.

Българите позволиха две провали от три семейства в миналата фаза на квалификационния цикъл, а за идните в този момент мачове с Франция и Русия треньорското управление на националния ни тим няма да може да разчита на контузените Чавдар Костов и Павлин Иванов. Двамата ни представители в Евролигата - Александър Везенков (Олимпиакос) и Дий Бост (Химки) са на линия, а този път Любомир Минчев взе решение да разчита единствено на един натурализиран състезател и не извика Джейсън Уошбърн.

Останалите, които избра за септемврийските срещи са Димитър Димитров (Балкан), Божидар Аврамов (Левски Лукойл), Николай Стоянов (Берое), Павел Маринов (Берое), Александър Янев (Берое), Станислав Ваклинов (Берое), Цветомир Чернокожев (Академик), Николай Вангелов (Пиаченца), Станимир Маринов (Клуж), Христо Захариев (Левски Лукойл) и Венцислав Петков (Балкан).

Франция завоюва досегашните си мачове със междинна разлика от 17.0 точки, отбелязвайки по 79.8 и допускайки по 62.8 в шестте си предишни квалификационни мача. България от своя страна отбелязваше по 77.7 точки приблизително на мач и допускаше по 79.3.

Мачът в “Арена Ботевград” е с начален час 18:00, а съдии ще бъдат Януш Чалик (Полша), Радомир Воинович (Черна гора) и Дариуш Заполски (Полша).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР