Европейският шампион Челси победи победителя в Шампионската лига на Азия

...
Европейският шампион Челси победи победителя в Шампионската лига на Азия
Коментари Харесай

Труден успех прати Челси на финала на Световното клубно първенство

Европейският първенец Челси победи спечелилия в Шампионската лига на Азия Ал Хилал с 1:0 на " Мохамед Бин Зайед " в Абу Даби във втория полуфинал от Световното клубно състезание.

Лондончани ще се борят за първия си подобен трофей в събота против тима на Палмейрас, който през вчерашния ден се класира на финала след триумф на Ал Ахли. Челси доминираше през първото полувреме, когато Ромелу Лукаку даде преднина на британския отбор в 32-рата минута. В началото на втората час Хавертц удари греда, само че по-късно саудитският отбор стана доста рисков и Кепа Арисабалага трябваше да прави две сериозния спасявания, с цел да резервира нежната преднина на Челси.

Лондончани бяха без своя управител Томас Тухел, който в неделя даде позитивен резултат на теста за ковид. Германецът и неговите асистенти предстоящо заложиха на мощен стартов състав, в който имаше три промени от последния мач. Лондончани се завърнаха към схемата с трима централни бранители, като Тиаго Силва влезе в тази тройка дружно с Рюдигер и Кристенсен. Апиликуета и Алонсо бяха в ролята на уинг-бекове. Кай Хавертц пък започва вместо Калъм Хъдсън-Одой. Лукаку и Зиеш предстоящо бяха останалите двама, които запълниха нападателното трио.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Одион Игало водеше офанзивата на Ал Хилал. Негов сътрудник бе познатият от Порто Муса Марега. Матеус Перейра, който пък е някогашен футболист на Уест Бромич, започва зад него.

Англичаните напълно предстоящо имаха преимущество през първата част, само че не и кой знае какви положения. В 11-ата минута Зиеш имаше добра опция, само че от границата на наказателното поле стреля над вратата. В 18-ата Лукаку остана на сантиметри от това да засече от няколко метра центриране на Аспиликуета. Удар на белгиеца в 26-ата минута бе избавен, само че в 32-рата подложеният на критика много в последно време някогашен нападател на Интер въпреки всичко се разписа. Хавертц проби отляво и съвсем от аутлинията центрира, а Ал Шахрани се намеси доста неприятно и просто смъкна топката за белгиеца, който от четири метра нямаше по какъв начин да пропусне.

В самото начало на второто полувреме Хавертц направи доста добър пробив и съумя да стреля от извънредно дребен ъгъл, само че топката срещна гредата. В 60-ата минута пък стражът на Ал Хилал избави прекрасен удар на Зиеш, след който топката бе ориентирана към горния ъгъл.

Четири минути по-късно най-накрая и саудитския отбор стигна до чиста опция, откакто Перейра изведе Марега, който излезе очи в очи с Кепа. Стражът на Челси обаче избави. В 69-ата минута Кепа още веднъж се намеси ослепително, избивайки с една ръка изстрел на Кано. Перейра пропусна третата добра опция за Ал Хилал, стреляйки настрана от добра позиция.

Челси ще играе против Палмейрас на финала в събота, до момента в който Ал Хилал ще срещна първенеца на Африка Ал Ахли в мача за третото място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР