Европейският съюз заяви, че заплахите, отправени от лидера на Иран

...
Европейският съюз заяви, че заплахите, отправени от лидера на Иран
Коментари Харесай

ЕС подкрепи Израел срещу заплахите на Иран

Европейският съюз съобщи, че заканите, отправени от водача на Иран Али Хаменей към Израел, са безусловно неприемливи и удостовери поддръжката си за сигурността на израелската страна.

Това се споделя в изказване на висшия представител на Европейски Съюз Жозеп Борел, оповестено на уеб страницата на Европейския съвет.

Припомняме, по-рано Хаменей съобщи, че Израел няма да оцелее и ще бъде " отстранен ".

" Европейският съюз осъжда заплашителните изявления на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей, който сложи под подозрение легитимността на Израел. Подобни изказвания са безусловно неприемливи и будят надълбоко безпокойствие. Те са несъвместими с постигането на непоклатимост и мир в Близкия изток, към което се стреми Европейски Съюз. Европейският съюз удостоверява своя фундаментален ангажимент към сигурността на Израел. " - се споделя в документа.

В отговор на заканите на Хаменей вицепремиерът на Израел Бени Ганц, който е и министър на защитата, дефинира държанието на Техеран като знак за уязвимост и предизвести, че не предлага на никого да тества способността на страната му да се отбранява. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР