Европейският съюз заяви, че продължава да смята израелската заселническа дейност

...
Европейският съюз заяви, че продължава да смята израелската заселническа дейност
Коментари Харесай

ЕС реагира гневно срещу САЩ: арабско-израелският конфликт ескалира

Европейският съюз съобщи, че продължава да счита израелската заселническа активност в окупирани палестински територии за противозаконна съгласно интернационалното право, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз приканва Израел да приключи всякаква заселническа активност, според отговорностите си като окупираща мощ ", се споделя в оповестено нощес изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, представено от Франс прес. " Всяка колонизационна активност е противозаконна от позиция на интернационалното право и компрометира приложимостта на решението с две страни и вероятностите за дълготраен мир, както акцентира резолюция 2334 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", акцентира тя.

 Тръмп промени позицията на Съединени американски щати - към този момент не считат израелските селища за противозаконни Виж още Тръмп промени позицията на Съединени американски щати - към този момент не считат израелските селища за незаконни
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР