Европейският съюз затяга условията в по-нататъшните преговори с Великобритания по

...
Европейският съюз затяга условията в по-нататъшните преговори с Великобритания по
Коментари Харесай

ЕС втвърдява позицията си за Brexit

Европейският съюз стяга изискванията в по-нататъшните договаряния с Англия по подписване на договорка за излизането на страната от общността, заяви лондонският в. Financial Times.

Вестникът се базира на квалифицирания от членките на Европейски Съюз проектодокумент с рекомендации към основния договарящ Мишел Барние.

Авторите на документа изискват от Обединеното кралство да се придържа прецизно към по-строги условия, свързани с имиграцията, външната търговия и правата за лов на риба за период от съвсем 2 години след излизането си от общността. Те плануват разширени права и даване на специфичен статут на всички жители на общността, които идват във Англия до 2021.

В връзка с тези условия, пристигналите в този интервал жители на Европейски Съюз ще могат да остават на Острова безкрайно дълго.

Според известието, тази точка е включена по гледище на Полша и други страни от Централна и Източна Европа и лимитира опциите на Лондон да ползва нови имиграционни правила за жители на Европейски Съюз, пристигнали във Англия през преходния интервал.

Освен това, английските министри няма да могат през тези две години да подписват търговски контракти с трети страни без утвърждението на Брюксел. В противоположен случай кралството ще се лиши от всички изгоди на комерсиалните съглашения с Европейски Съюз незабавно след Brexit, написа FT.

Консултациите сред Брюксел и Лондон би трябвало да продължат до ноември т.г., след което ще има шестмесечен период за ратификация на договореностите от националните парламенти.

Brexit ще се реализира на 29 март 2019 и на идващия ден стартира преходният интервал.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР