Европейският съюз защити решението на 27-те страни членки да забрани

...
Европейският съюз защити решението на 27-те страни членки да забрани
Коментари Харесай

ЕС ще бори руската информационна война в Европа

Европейският съюз отбрани решението на 27-те страни членки да забрани на съветските държавни медии да излъчват в района като решителна стъпка в битката с водената от Кремъл " осведомителна война ", оповестява Асошиейтед прес.

Изказвайки се в Европейския парламент по време на спор по отношение на задграничната интервенция и дезинформацията, висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел смъмри критиците , които споделят, че Европейски Съюз заплашва свободата на информацията със възбраната за лъчение на Sputnik и RT/Russia Today.

" Те не са самостоятелни медии. Те са активи, те са оръжия в манипулационната система на Кремъл. ", съобщи Борел пред законодателите на Европейски Съюз. " Не се опитваме да решим кое е истина и кое е неистина. Нямаме министри на истината. Но би трябвало да се съсредоточим върху задгранични участници, които съзнателно, по съгласуван метод, се пробват да манипулират нашата осведомителна среда. ", добави Борел.

Европейски Съюз реши да забрани излъчването на Sputnik и RT/Russia Today в района, до момента в който Русия не приключи военните дейности в Украйна и спре дезинформационната акция.
 Успокояват руснаците, че няма да им изключват интернета
Успокояват руснаците, че няма да им изключват интернета

Западните медии докарали жителите до ръба на национализма и полуда

По думите на Борел следените от Москва издания са част от добре смазана пропагандна машина , предоставяща пристрастни вести за същинските планове на Владимир Путин.

" Ако информацията е неприятна, демокрацията е неприятна ", сподели той и добави, че информацията би трябвало да бъде предпазена добре. " Ако информацията е систематично инфектирана с неистини и изкривена, жителите не могат да имат ясна визия за действителността и политическата им преценка е също по този начин изкривена. "

Борел твърди, че Sputnik е основан с президентски декрет за да рапортува за държавната политика на Русия в чужбина и сподели, че Russia Today е в положение да води " осведомителна война " против западния свят.
 Съвет за електронни медии стопира Sputnik и Russia Today у нас
Съвет за електронни медии стопира Sputnik и Russia Today у нас

Решението бе признато с 4 гласа

Борел съобщи, че ще предложи нож механизъм, който ще разреши на Европейски Съюз да постанова наказания на участниците в осведомителната война.

За Европейски Съюз е значимо да се опълчи и да не допусне демокрацията и в други страни да бъде разрушена, съобщи Сандра Калниете.

Русия, Китай и други властнически режими са насочили повече от 300 милиона $ в 33 страни, с цел да се намесят в демократичните процеси ", сподели тя. " Пропагандната машина на Путин не беше включена преди малко на 24 февруари. Той към този момент работи в Европа от десетилетия, пробвайки се да токсини и раздели нашите общества. "

Накратко, всяка софтуерна платформа, която дава пространство на пропагандата на Путин или се преценява с настояването му за цензура, е съизвършител в експанзията на Путин ", добави Калниете.
 Гугъл постанова ограничавания на съветските медии
Гугъл постанова ограничавания на съветските медии

Ограничават се държавни съветски медийни канали в YouTube

Европейската комисиар Вера Юрова съобщи, че Путин желае хората му да бъдат " апатични " и приветства решението на платформата за стрийминг Netflix да спре своите услуги в Русия. Путин желае хората да се забавляват, а не да знаят какво се случва, добави тя.

Борел, и Юрова показаха угриженост по отношение на наложената цензура в Русия, която заплашва самостоятелните публицисти със затвор и лишава жителите от достъп до тествана информация за това, което държавното управление им прави в Украйна.

Повече от всеки път е нужно да достигнем до хората в Русия и да им дадем информация за това, което се случва, добави Юрова.
 Вълна от блокирани опозиционни медии в Русия
Вълна от блокирани опозиционни медии в Русия

Руският медиен разгласи самобитна война на " подправените вести "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР