Европейският съюз започва всенародно допитване за определяне на целите за

...
Европейският съюз започва всенародно допитване за определяне на целите за
Коментари Харесай

ЕС започва общоевропейско допитване за целите на бъдещето

Европейският съюз стартира всенародно допитване за установяване на задачите за бъдещето . Допитването ще продължи две години, а началото ще бъде обещано на 9 май, заяви през днешния ден Европейската комисия.

Готови сме да изслушаме всички отзиви и по-късно да предложим съответните законодателни промени, съобщи на конференция зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК)  Дубравка Шуица. Тя означи, че резултатите от допитването няма да бъдат наложителни за общностните институции и няма безусловно да бъдат претворени в ново законодателство.

Шуица разяснява, че досегашните сходни изследвания не са били сполучливи, тъй като са оставали без последствия . Тя добави, че в случай че болшинството от жителите на Европейски Съюз желае смяна на европейските контракти, това може да се реализира, стига да има нужната поддръжка от европейските институции.

Зам.-председателят на Европейска комисия уточни, че допитването може да бъде осъществявано на разнообразни места, освен в огромните градове и може да обхване даже публични прояви, с цел да се чуе мнението на повече хора. Според Шуица жителите могат да вършат всевъзможни оферти за бъдещето и Европейски Съюз. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР