Европейският съюз започна разследване на платформата за социални медии X

...
Европейският съюз започна разследване на платформата за социални медии X
Коментари Харесай

ЕС започва разследване срещу X на Илън Мъск за военно съдържание на Израел-Хамас

Европейският съюз стартира следствие на платформата за обществени медии X на Илон Мъск за разпространяване на дезинформация и принудително наличие по отношение на спора Израел-Хамас.

Европейската комисия, изпълнителният орган на блока, в четвъртък подаде обвързващо искане за информация, с цел да дефинира дали платформата дава отговор на разпоредбите за нелегално и нездравословно наличие.

Запази четене

лист от 4 детайла „ Какво да направя? “: Страх, комплициране в Газа след израелската заповед за евакуация Израел употребява бял фосфор в Газа, Ливан, застрашавайки цивилни: HRW Войната Израел-Хамас: Списък с основни събития, ден 7 Какъв е белият фосфор, за който Израел е упрекнат, че употребява в Газа? завършек на списъка

Комисията сподели в изказване, че е почнала следствието в отговор на „ получени индикации по отношение на хипотетично предаване на нелегално наличие “.

X има време до сряда да отговори на най-спешните въпроси в документа от 40 страници и до 31 октомври за не толкоз належащи претенции за информация.

Този ход идва, откакто обществени медийни платформи, в това число X, показаха наличие с принуждение и дезинформация за войната Израел-Хамас, в това число фрагменти от други спорове и видеоигри.

X, която редуцира екипа си за модериране на наличие под управлението на Мъск, беше подложена на изключително внимание, откакто изследване на Европейски Съюз откри, че това е най-зле представящата се платформа за битка с дезинформацията.

Тиери Бретон, самопровъзгласилият се цифров „ насилник “ на 27-членния блок, по-рано тази седмица се сблъска с Мъск онлайн, откакто упрекна платформата му, че разрешава разпространяването на „ принудително и терористично наличие “.

Бретон е изпратил сходни необвързващи предупредителни писма до ръководителите на Meta, Instagram и TikTok.

Главният изпълнителен шеф на X Линда Яккарино отбрани върха на обществената медийна мрежа, като уточни изтриването на стотици сметки, свързани с Хамас, и премахването или етикетирането на десетки хиляди елементи с нездравословно наличие.

Съгласно Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз, който влезе в действие през август, платформи, които не съумеят да се оправят със наличие, считано за нелегално, могат да бъдат санкционирани до 6 % от световния си оборот или даже да им бъде неразрешено да работят в границите на блока.

Боевете сред Израел и Хамас навлязоха в седми ден в петък, защото израелската войска инструктира повече от един милион палестинци, хванати в капан в Газа, да се придвижат на юг в границите на 24 часа преди предстоящата наземна атака.

Израелските въздушни удари против Газа през последната седмица са умъртвили повече от 1500 палестинци и са ранили повече от 6600 други, съгласно палестински публични лица.

Повече от 1300 души бяха убити и 3000 ранени от Хамас при най-смъртоносната офанзива против Израел от десетилетия в събота, съгласно израелски публични лица.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР