Европейският съюз замрази руски активи на стойност 68 милиарда евро.Това

...
Европейският съюз замрази руски активи на стойност 68 милиарда евро.Това
Коментари Харесай

ЕС замрази 68 милиарда евро в руски активи

Европейският съюз замрази съветски активи на стойност 68 милиарда евро.

Това съобщаваPolitico, който се базира на вътрешен документ на Европейската комисия.

На Белгия се падат 50 милиарда евро от цифрата от 68 милиарда евро.Люксембург е втори с 5,5 милиарда евро.Заедно с Италия, Германия, Ирландия, Австрия и Франция те съставляват над 90 % от замразените активи, се споделя в отчета.

Освен това Европейски Съюз може да замрази националните запаси на Русия на стойност до 33,8 милиарда евро.Според документа, „ това в този момент е в развой на оценка, тъй че да не се цитира “.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели в края на октомври, че Европейският съюз е направил доста, с цел да замрази съветски активи и да ограничи потреблението им за финансиране на съветската „ военна машина “, само че опцията те да бъдат конфискувани и ориентирани към възобновяване на Украйна има потребност да се създаде от правна позиция.Според нея задачата на Европейски Съюз е освен да замрази, само че и да изземе съветски активи.

По-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност и някогашен министър председател на Русия Дмитрий Медведев съобщи, чеРусия ще бъде принудена да отнеме имуществото на компании на вражески страни, в случай че бъдат иззети нейните лични активи в чужбина.

„ Ако на съображение решението на Общото заседание на Организация на обединените нации, изсмукано от враждебните страни от едно познато място, бъдат подхванати национални дейности за кражба на съветски активи, ние няма да имаме избор. Ще би трябвало окончателно да конфискуваме парите и имуществото на частните вложители от тези страни, макар че те самите не дават отговор за простаците в своите държавни управления ”, написа политикът.

Той акцентира, че в Русия такива „ пари и други полезности ” „ по щастливо стичане на събитията са на стойност над 300 милиарда $ ”. „ Достатъчно, с цел да компенсират откраднатото от Русия ”, добави Медведев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР