Европейският съюз за първи път ще финансира закупуването и доставката

...
Европейският съюз за първи път ще финансира закупуването и доставката
Коментари Харесай

ЕС ще финансира покупката на оръжия за първи път в историята

Европейският съюз за първи път ще финансира закупуването и доставката на оръжия в проява на поддръжка за Украйна против съветската инвазия, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Би Би Си.

Тя добави, че решението на Европейски Съюз да финансира покупките на оръжие за трета страна е „ повратен миг “ в историята. Урсула фон дер Лайен добави, че Европейски Съюз също по този начин ще разшири глобите против Русия и Беларус. Брюксел ще забрани влизането на съветски самолети във въздушното пространство на Европейски Съюз и ще забрани достъпа на съветските държавни медии Russia Today и Sputnik в 27-те страни на блока.

" Те няма да могат да популяризират лъжите си, с цел да оправдаят войната на Путин и да сеят разделения в нашия съюз ", сподели фон дер Лайен. Тя добави, че се основават принадлежности, " с цел да се отървем от нездравословната дезинформация в Европа ".

Председателят на Европейската комисия добави, че въздушното пространство ще бъде затворено за всеки съветски аероплан, в това число и за частните самолети на олигарси. При оповестяването на наказания против Беларус Фон дер Лайен сподели, че беларуският водач Александър Лукашенко „ е съизвършител в тази жестока офанзива против Украйна “ и по тази причина ще бъде изправен пред забрани за експорт на артикули, в това число горива, тютюн, дървесина, цимент, желязо и стомана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР