Европейският съюз ясно заяви, че терористичното съдържание е най-опасно през

...
Европейският съюз ясно заяви, че терористичното съдържание е най-опасно през
Коментари Харесай

ЕС ще може да глобява сайтове, ако не премахват терористично съдържание до час


 Европейски Съюз ще може да глобява уеб сайтове, в случай че не отстраняват терористично наличие до час

Европейският съюз ясно съобщи, че терористичното наличие е най-опасно през първия час от публикуването си онлайн. Тази седмица Европейският парламент утвърди нови промени, с които интернет фирмите ще бъдат задължени да отстраняват терористично наличие до час, откакто управляващите изискат това. Тези компании, които неведнъж нарушават новите правила, ще могат да бъдат санкционирани до 4% от своите доходи.

Законодателството е сходно на насоките, оповестени от Европейската комисия предходната пролет, само че съгласно критиците това е една олекотена версия на първичните оферти. Компаниите няма да бъдат задължени да наблюдават наличието, да разпознават противозаконна активност или да конфигурират автоматизирани филтри. Допълнителните ограничения – като постоянно докладване на управляващите или по-голямо присъединяване на хора – ще бъдат единствено изисквани след многократни нарушавания. От Екологичен потенциал също означиха, че по-малките уеб сайтове би трябвало да бъдат уведомявани 12 часа по-рано и едвам по-късно да им бъде подредено да отстранен обещано наличие.

Парламентът поддържа законодателството с 308 гласа за и 204 срещу, само че текстът би трябвало да бъде разискван и със Съвета на Европейски Съюз. Изборите за Европейски парламент са планувани през май, тъй че новите членове също могат да повлияят на крайното решение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР