Европейският съюз все още разглежда възможността да наложи лични санкции

...
Европейският съюз все още разглежда възможността да наложи лични санкции
Коментари Харесай

ЕС все още разглежда възможността за лични санкции срещу Александър Лукашенко

Европейският съюз към момента преглежда опцията да наложи персонални наказания на беларуския президент Александър Лукашенко. Това съобщи през днешния ден държавният министър по европейските въпроси в немското външно министерство Михаел Рот по време на диспути в Бундестага за федералния бюджет за 2021 година, предадоха Българска телеграфна агенция и ТАСС.

"Репресиите на режима на Лукашенко против мирни стачкуващи и политници от опозицията са безусловно неприемливи ", сподели той. Тези дейности по думите му "трябва да получат отговор ". "Затова трябват наказания против лицата, виновни за насилието и потисничеството ", акцентира Рот.

Ако това не даде резултат - също и "лично против Лукашенко ", добави висшият чиновник.

На 21 септември външните министри от 27-те членки на Европейски Съюз не съумяха да съгласуват санкционен лист с публични лица от Беларус, защото не стигнаха до единомислещо решение поради позицията на Кипър, който упорства за наказания против Турция поради дейностите й в Средиземно море. Това заяви висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Същевременно той изрази вяра, че наказания ще бъдат наложени в най-близко време, добавя организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР