Европейският съюз възнамерява да задължи социалните мрежи и приложенията за

...
Европейският съюз възнамерява да задължи социалните мрежи и приложенията за
Коментари Харесай

Службите на ЕС ще четат съобщенията ни в мрежата

Европейският съюз има намерение да задължи обществените мрежи и приложенията за есемеси и послания да разкриват криптирани известия за битка с тероризма. Агенция Bloomberg осведоми за това с позоваване на плана на документ, направен в навечерието на срещата на ръководителите на вътрешните министерства на страните от Европейски Съюз.

Според организацията тероризмът още веднъж е преди всичко в политическия дневен ред на Европейския съюз по отношение на неотдавнашните терористични офанзиви във Франция и Австрия.

Документът акцентира нуждата да се защитят хората от ислямския радикализъм. И една от ограниченията за битка е да се даде на държавните управления опция за достъп до шифровани SMS, които потребителите препращат един към различен в разнообразни обществени мрежи и посредством приложения.

В същото време се отбелязва, че обществените мрежи и други снабдители на хостинг услуги ще носят отговорност, в случай че техните услуги се трансфорат в платформа за противозаконни действия или агитация на престъпност, тероризъм или ненавист. В тази връзка се предлага да се сътвори инструмент за заличаване на медийни файлове с терористично наличие по-малко от час откакто те станат известни.

Отделно Европейският съюз възнамерява да се заеме с търсенето на „ механически решения за приемане на достъп до криптирани данни ", с цел да „ разреши на управляващите да упражняват своите надзорни функционалности ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР