Европейският съюз възнамерява да си сътрудничи с африканските държави, по-специално

...
Европейският съюз възнамерява да си сътрудничи с африканските държави, по-специално
Коментари Харесай

ЕС ще си сътрудничи с африканските страни в енергийния сектор

Европейският съюз има намерение да си сътрудничи с африканските страни, по-специално с Ангола, Нигерия и Сенегал, в енергийния бранш, с цел да понижи зависимостта си от вноса на съветски газ, оповестява Bloomberg, базирайки се на формален документ.
Споразумение с африканските страни за доставките на газ може да бъде създадено от Европейската комисия още през май като част от пакет от ограничения за осъществяване на проекта за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветската сила.
По-рано Европейска комисия напомни, че страните от Общността получават 40% газ, 27% нефт и 46% въглища от Руската федерация. Ембаргото за въглища беше част от петия пакет наказания на Европейски Съюз против Русия. Той беше утвърден през април и ще влезе в действие през август.
В понеделник, на конференция след незабавна среща на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел, европейският комисар по въпросите за енергетиката Кадри Симсон съобщи, че Европейска комисия счита заплащането в рубли за съветски газ за нарушаване на режима на наказания, само че ще даде на сдруженията от Общността подробни уточнения за вероятни по-нататъшни дейности и способи за заплащане в идващите дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР