Европейският съюз въведе мита върху вноса на стоманени джанти от

...
Европейският съюз въведе мита върху вноса на стоманени джанти от
Коментари Харесай

ЕС наложи мита от 66% върху вноса на стоманени джанти от Китай

Европейският съюз вкара мита върху вноса на стоманени джанти от Китай, прицелвайки се към производители като Zhejiang Jingu Co. и Xingmin Intelligent Transportation Systems Co., написа Bloomberg. Тарифите доближават 66,4 %.

Европейската комисия заяви, че китайските експортьори на джанти за коли, трактори, ремаркера и други са продавали продукцията си в блока на цени под индустриалните - процедура, позната като дъмпинг.

Проверката на Брюксел стартира през февруари по искане на Association of European Wheel Manufacturers. Митата влизат в действие в петък и ще останат в действие най-малко шест месеца. Има опция глобата да бъде удължена до пет години.

В Европейски Съюз има 11 производителя на стоманени джанти. Комисията, извънредно, не показва поименно от кои е подписана жалбата. Според Брюксел, производителите са поискали анонимност, опасявайки се от контрамерки от част от някои от техните клиенти.

През предходната година общият дял на китайските експортьори на джанти в Европейски Съюз доближава 5,3 % - двойно по отношение на нивата от 2015 година Митата доближават 50,3 % за 19 съответни експортьори и 66,4 % за всички останали.

Отделно Комисията обмисля да стартира следствие върху изказванията, че китайските производители на горещовалцувани листове и серпентини от неръждаема стомана получават увреждаща пазара държавна помощ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР