Европейският съюз в своите инициативи за отбрана не трябва да

...
Европейският съюз в своите инициативи за отбрана не трябва да
Коментари Харесай

Столтенберг не иска ЕС да се конкурира с НАТО и да дублира функции на алианса

Европейският съюз в своите начинания за защита не би трябвало да се конкурира с НАТО и да дублира функционалности , разяснява генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг при идването си на срещата на министрите на защитата на 28-те страни от Европейски Съюз в Брюксел, оповестява ТАСС.

" Винаги съм казвал ясно , че напъните на Европейски Съюз в региона на защитата не би трябвало да се конкурират с НАТО и дублират функционалностите на НАТО, тъй като НАТО остава в основата на сигурността на Европейски Съюз ", изясни той.

Столтенберг приветства напъните на Европейския съюз в региона на защитата, " военната подвижност, непрекъснатото структурирано съдействие (ПЕСКО) могат да добавят НАТО и да спомогнат за развиването на нови военни качества ".

 Нормално е Европа да желае войска, изясни Путин в Париж
Нормално е Европа да желае войска, изясни Путин в Париж

Иска да възвърне разговора със Съединени американски щати за ракетния контракт от Студената война

Коментарът на Столентенберг е във връзка със скорошните полемики за опцията за основаване на войска на Европейски Съюз . Френският президент Еманюел Макрон на 6 ноември съобщи на радио " Европа-1 " , че Европейският съюз би трябвало да сътвори свои лични обединени въоръжени сили . Той също по този начин изрази мнението, че Европейски Съюз би трябвало да се пази против Китай, Русия и Съединените щати.

Малко по-късно и немският канцлер Ангела Меркел разгласи, че Европейски Съюз би трябвало да работи за основаването на единна войска на общността .

 Тръмп се заяжда с рейтинга на Макрон и Европейски Съюз армията и му споделя да заплаща за НАТО Обновена
Тръмп се заяжда с рейтинга на Макрон и Европейски Съюз армията и му споделя да заплаща за НАТО

В международните войни, преди идването на Съединени американски щати, в Париж учили немски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР