Европейският съюз в понеделник предупреди малките предприятия да се подготвят

...
Европейският съюз в понеделник предупреди малките предприятия да се подготвят
Коментари Харесай

ЕС предупреди малкия бизнес да се готви за данъчна тежест при Брекзит без сделка

Европейският съюз в понеделник предизвести дребните предприятия да се приготвят за повече администрация и разноски, в случай че Англия напусне блока без договорка, осведоми Reuters.

Комисарят по стопанската система Пиер Московичи съобщи, че рискът от Брекзит без договорка се усилва и че неотложно ще се вкарат инспекции на стоките сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, в случай че този сюжет се сбъдне.

" Това е ключът към отбраната на нашите консуматори и на нашия вътрешен пазар. Способността на компаниите да търгуват с Обединеното кралство е мнгого значима, с цел да се оправят с митническите правила, които ще се ползват от първия ден, случай че няма договорка, " споделя той.

Изпълнителната комисия на блока на Европейски Съюз съобщи, че фирмите, които работят с Англия, би трябвало да се приготвят за митническите формалности и митата и да вземат поради нуждата от лицензи за импорт / експорт и по-рестриктивни ограничения за Данък добавена стойност, в случай че разпоредбите на Световната комерсиална организация влязат в действие.

Само с 39 дни до Брекзит, утвърждението на съглашението за бракоразвод ЕС-Великобритания е спряно в английския парламент, което усилва риска Англия да напусне без никакво единодушие за намаляване на икономическите разстройства.

Преговарящите от двете страни ще се срещнат в понеделник в Брюксел, с цел да търсят излаз отбезизходицата, а английският министър председател Тереза ​​Мей се чака да посети политическия център на Европейски Съюз по-късно през седмицата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР