Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа

...
Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа
Коментари Харесай

Еврокомисарят Тиери Бретон: Европа ще ускори доставките на оръжие за Украйна

Европейският съюз форсира доставките на оръжие за Украйна в поддръжка на контраофанзивата на страната против съветските сили, съобщи еврокомисарят Тиери Бретон в изявление за френския всекидневник " Паризиен ". Европейският комисар за вътрешния пазар Бретон дава отговор по-специално за бранша на защитата и военната помощ за Украйна.
 
Пред изданието той удостоверява волята на Европейския съюз " да форсира размерите и темповете на произвеждане " на муниции и оръжия и удостоверява, " че един милион муниции от огромен диаметър " би трябвало да бъдат предоставени " през идващите дванадесет месеца ".
 
" Подготвяме се войната да продължи още няколко месеца или даже по-дълго ", добави той. Украйна стартира контраатака по-рано този месец, с цел да си върне контрола върху територии, превзети от съветските сили, а министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин прикани предишния четвъртък съдружниците на Киев да положат всички старания, с цел да да обезпечат повече оръжия и муниции.
 
Тиери Бретон също по този начин прецизира, че " ускорената интеграционна траектория " на Украйна към Европейски Съюз, " при съблюдаване на другите стадии ", за него " наподобява необратима ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР