Европейският съюз удължи наказателните икономически санкции срещу Русия заради конфликта

...
Европейският съюз удължи наказателните икономически санкции срещу Русия заради конфликта
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца

Европейският съюз удължи наказателните стопански наказания против Русия поради спора в Украйна за още шест месеца, съобщи БГНЕС.
Санкциите, ориентирани към цели браншове на съветската стопанска система, в това число нейните петролни предприятия, бяха удължени доникъде на 2020 година. " Приема се удължение на глобите на Русия ", написа в Twitter и ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел.
Този ход идва дни след четиристранната среща на върха в Париж сред Украйна, Русия, Франция и Германия, която не съумя да донесе огромен прогрес в решаването на петгодишния спор отвън обещания за прекъсване на огъня в Източна Украйна.
Споразуменията, утвърдени и от Москва, и от Киев, имат за цел да сложат завършек на боевете и да намерят политическо решение за украинските сепаратистки райони Донецк и Луганск.
Френският президент Еманюел Макрон неотдавна стартира да приканва към топене на връзките с Москва, само че към този момент Европейски Съюз към момента упорства, че споразуменията от Минск от 2015 година би трябвало да бъдат изпълнени напълно, преди връзките да могат да се възстановяват.
Литовският президент съобщи, че глобите би трябвало да се запазят, " защото Русия се нуждае от мотивация, с цел да извърши обещанията, които е дала в първия стадий на договарянията ".
Санкциите против Русия са разнообразни типове - какви тъкмо, припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР