Европейският съюз трябва да заведе дело срещу Китай пред Международния

...
Европейският съюз трябва да заведе дело срещу Китай пред Международния
Коментари Харесай

ЕС трябва да съди Китай в Хага заради Хонконг, обмисля и санкции

Европейският съюз би трябвало да заведе дело против Китай пред Международния съд в Хага , в случай че Пекин наложи новия закон за сигурност на Хонконг , реши Европейският парламент , като също приканва блока да употребява стопански лостове за обезсърчаване на Китай, оповестява " Ройтерс ".

Правителствата на Европейски Съюз към този момент показаха сериозна угриженост по отношение на китайския закон за сигурност за Хонконг, който демократичните деятели, дипломатите и някои бизнеси настояват, че ще застрашат полуавтономния му статус и ролята му на световен финансов център.
 Законът за националната сигурност в Хонконг няма да се ползва със задна дата
Законът за националната сигурност в Хонконг няма да се ползва със задна дата

Пекин би трябвало да има пълномощия върху множеството съществени случаи

В резолюция Европейският парламент гласоподава 565 " за ", 34 " срещу ", с 62 гласа " въздържал се " , с цел да стачкуват против закона за сигурност, за който Европа, Австралия и Съединените щати настояват, че ще накърнят правилото " една страна, две системи ", който ръководи автономията на Хонконг.

Европейският парламент " приканва Европейски Съюз и неговите държави-членки да обмислят , ако се приложи новият закон за сигурността , да заведат дело пред Международния съд ", се споделя в резолюцията, като се базира на най-висшия юридически орган на Организация на обединените нации и основава в Хага.

Ю Венце, представител на Комисията по външни работи на Националния национален конгрес, китайския парламент , изрази твърдо опълчване на резолюцията на Европейски Съюз , която съгласно него съществено изкриви обстоятелствата и съставлява открита интервенция в делата на Хонконг , заяви държавната осведомителна организация " Синхуа " в събота.
 Китай остро предизвестява Съединени американски щати за
Китай остро предизвестява Съединени американски щати за " злобната " им и " подмолна " интервенция в суверенитета и сигурността

В противоположен случай Китай ще реагира уверено и Съединени американски щати ще понесе всички произлизащи от това последици

Резолюциите на Европейския парламент са необвързващи , само че политическите сигнали, които дават, могат да насочват политиката . Резолюцията също прикани Европейски Съюз да прегледа вероятните стопански наказания против Китай.

Парламентът " има вяра, че Европейски Съюз би трябвало да употребява своите стопански лостове , за да оспори икономическите средства на Китай в битката с правата на индивида ", се споделя в резолюцията.

Ръководителите на европейските институции и китайският министър председател Ли Къцян са подготвени да проведат видеосреща на върха в понеделник.
 Екологичен потенциал предлага Китай да бъде изправен пред Международния съд за Хонконг
Екологичен потенциал предлага Китай да бъде изправен пред Международния съд за Хонконг

Евродепутатите ще обсъдят проблема идващия вторник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР