Европейският съюз трябва да въведе нова, автоматична система за приемане

...
Европейският съюз трябва да въведе нова, автоматична система за приемане
Коментари Харесай

Макрон и Конте искат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС

Европейският съюз би трябвало да вкара нова, автоматизирана система за приемане на мигранти, избавени в Средиземно море, обявиха водачите на Италия и Франция, които се стремят да оправят обтегнатите връзки сред своите страни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не недооценявам това, което Италия е претърпяла от 2015 година Тя също по този начин е претърпяла доста недоразумения и несправедливости ", сподели френският президент Еманюел Макрон пред кореспонденти в Рим паралелно до италианския министър-председател Джузепе Конте.

" Убеден съм, че е нужен автоматизиран механизъм за приемане на мигранти ", съобщи той.

Конте сподели, че е получил поддръжка от Франция за система за справяне с преразпределението на мигрантите, което значи, че Италия може да разчита на целия Европейски Съюз за автоматизирано приемане на дял от всички новопристигащи хора, откакто те са били избавени.

Според Макрон страните от Европейски Съюз, които откажат да вземат участие в системата, би трябвало да бъдат " съществено осъдени ".

По думите на Конте " въпросът за имиграцията към този момент не би трябвало да подхранва антиевропейска агитация ".

Италия от дълго време се оплаква, че е оставена сама да се оправя със стотиците хиляди мигранти, прекосили Средиземно море през последните години, търсейки по-добър живот в Европа.

Този въпрос провокира изключително напрежение сред Рим и Париж, защото Италия се оплаква, че френски неправителствени организации вземат участие в спасяването на мигранти, само че Франция не прави задоволително, с цел да помогне за тяхното приемане.

Макрон употребява обстоятелството, че в Италия пристигна на власт ново, проевропейско държавно управление, и се пробва да оправи връзките и да реши отдавнашния спор.

" Италианско-френското другарство е неразрушимо. Ние не всеки път се съгласяваме между тях. Може да се караме или да имаме различия. Но постоянно се събираме още веднъж ", сподели френският президент, който е първият водач от Европейски Съюз, навестяващ Рим, откогато встъпи в служба новото италианско държавно управление предходната седмица.

Освен за имиграцията Макрон и Конте демонстрираха единение и по различен въпрос, който от дълго време провокира разногласия, а точно Либия.

Италианският министър председател съобщи, че двамата са се съгласили за " взаимна самодейност " и желаят да има среща на всички враждуващи групи в северноафриканската страна, с цел да се направи нов опит за реализиране на мир.

По-рано Италия обвиняваше Франция, че подкопава напъните й за прекъсване на гражданската война в Либия, само че Макрон настоя, че Париж и Рим работят в тясно съдействие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР