Европейският съюз трябва да се запознае с плана на Великобритания

...
Европейският съюз трябва да се запознае с плана на Великобритания
Коментари Харесай

Мишел Барние: Страните да се готвят за хаотичен Брекзит

Европейският съюз би трябвало да се запознае с проекта на Англия за излизане, преди да се съгласи за отсрочване на Брекзит. Това съобщи основният договарящ на Съюза с Обединеното кралство Мишел Барние. В Европейския парламент евродепутатите обсъждаха гласуванията в Камарата на представителите в Лондон. Очаква се на 21 и 22 март Европейският съвет също да реши ще одобри ли удължение на член 50.

 © БГНЕС
Брекзит не може да бъде отсрочен и с 24 часа - е мнението на Европейския парламент. Опасността от безреден Брекзит без договорка в никакъв случай не е била по-голяма и страните-членки би трябвало да се приготвят за подобен сюжет. Това ясно предизвестие насочи основният договарящ на Европейски Съюз с Англия Мишел Барние.

Според Барние, Европейски Съюз би трябвало, първо, да се запознае с проекта на Англия за отсрочване, преди да реши дали ще се съгласи на отсрочване.
Мишел Барние, основен договарящ на Европейски Съюз с Англия: Цялата отговорност е на Англия. Ако Англия към момента желае да напусне Европейски Съюз, тогава този контракт, по който преговаряхме с госпожа Мей през последната 1,5 години, е единственият вероятен контракт. Но Обединеното кралство би трябвало ясно да каже: какво тъкмо желае.  © БГНЕС
Зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс съобщи, че Европейски Съюз остава с почитание към английския народ, само че че от британската политическа система зависи накъде ще поемат събитията оттук насетне.
Франс Тимерманс, зам.-председател на Европейската комисия: Не виждам по-добро решение от това, което предложихме. Брекзит е доста нездравословен, само че това е решението на английския народ. Днес сме в ръцете на английската политическа система. Тя би трябвало да ограничи вредите от излизането.
Против отлагането на Брекзит е и ръководителят. на Направляващата група за Брекзит в Екологичен потенциал Ги Верхофстад.
Ги Верхофстад, ръководител на Направляващата група за Брекзит в Екологичен потенциал: Аз съм срещу каквото и да било удължение - един ден, една седмица, даже 24 часа, в случай че то не стъпва върху явен проект от Камарата на общините по какъв начин ще продължи Брекзит. Брекзит за консерваторите и лейбъристите е оръжие, което употребяват едни против други, с цел да се унищожат.
Председателят на групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер дефинира гласуването в Камарата на общините като " злополука ".
Манфред Вебер, ръководител на групата на ЕНП в Екологичен потенциал: Удължаване даже с един ден на Брекзит не е нито нужно, нито допустимо, в случай че не получим явен проект от Обединеното кралство какво желаят да реализират в интервала на удължаването.
Водещият евроскептик и брекзитър Найджъл Фараж прикани Европейския съвет да наложи несъгласие другата седмица върху вероятно удължение на Брекзит.
Найджъл Фараж, евродепутат от Обединено кралство, The Brexit Party: В моята татковина има голяма бездна сред публичното мнение и политическата класа. Но едно е ясно: ние желаеме да излезем от Европейски Съюз. Затова - наложете несъгласие върху удължаването на Брекзит, ние напущаме на 29 март, вие оставате, и двете страни продължаваме живота си.  © БГНЕС
Именно водачите на 27-те ще би трябвало да решат на 22 март дали да разрешат удължение на член 50, или не. Във всички случаи основният договарящ Мишел Барние предизвести, че договарянията след удължаването може да продължат до 4 години.Ще има ли Брезкит край, ще стане ясно на следващия ден вечер.
 Британският парламент отхвърли Брекзит без договорка Британският парламент отхвърли Брекзит без договорка
Британският парламент отхвърли опцията Англия да напусне Европейския съюз без договорка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР