Европейският съюз трябва да се сплоти още по-силно, защото не

...
Европейският съюз трябва да се сплоти още по-силно, защото не
Коментари Харесай

Хайко Маас: ЕС трябва да се сплоти още по-силно

Европейският съюз би трябвало да се сплоти още по-силно, тъй като не може повече изцяло да разчита на Съединени американски щати. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас в изявление за медийната група " Функе ", извадки от което бяха публикувани през днешния ден.

" Не можем повече безпределно да разчитаме на Белия дом. За да запазим партньорството си със Съединени американски щати, ние би трябвало още веднъж да въведем правила. И първият извод, който би трябвало да създадем, се състои в това, че Европа би трябвало да се сплоти още по-силно ", сподели министърът.

Според него това може да бъде реализирано единствено при положение, че Европейски Съюз работи независимо и е " убеден в своите сили ". Европа би трябвало да работи отсега нататък дружно, " колкото и жестоки да са вербалните офанзиви, и колкото и неуместни да са туитовете "

По-рано телевизия Си Би Ес пусна част от изявлението на американския президент Доналд Тръмп, в което той съобщи, че Европейският съюз е " съперник ". /ТАСС и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР